Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ζητούν την κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας με νόμο από την Κυβέρνηση και καλούν σε απεργία τη Κυριακή 5 Απρίλη.

Η λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές προστέθηκε στα σμπαραλιασμένα ωράρια, τις ατομικές συμβάσεις, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τους πετσοκομμένους μισθούς των 300-400 ευρώ, την απληρωσιά, την ανεργία και την εντατικοποίηση που είναι κυρίαρχα στον κλάδο του εμπορίου.

Δεν είναι η Κυριακή αργία η αιτία που χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι είναι απλήρωτοι, «απασχολήσιμοι», είτε άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι που χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλον σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της πτώσης του τζίρου.
Οι πολυεθνικές στο κλάδο του εμπορίου, έχουν ξεκληρίσει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρών ΕΒΕ, οι οποίοι δεν αντέξαν την αύξηση του λειτουργικού κόστους, την αύξηση των ωρών εργασίας τους και τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες έχουν τα οικονομικά περιθώρια να πιέζουν και να σφίγγουν τη θηλιά του ανταγωνισμού γύρω από το λαιμό εκείνων που εξακολουθούν να αντέχουν.

 Καλούμε :
Τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε από κοινού την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο ,τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.

Τους εργαζόμενους να κάνουν στη «μπάντα» πλειοψηφίες όπως αυτή στην ΟΙΥΕ ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΜΕΤΑ) που αντί να δει την πραγματικότητα, να παρέμβει για την λύση των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν στο κλάδο χαιρετίζει την νέα κυβέρνηση και τις ελάχιστες εξαγγελίες της για την διαχείριση της ακραίας φτώχειας.    Παροτρύνει τους εργαζόμενους να ξεχάσουν όσα έχασαν στους μισθούς, τα επιδόματα, και όλα τα άλλα που φόρτωσαν στις πλάτες μας οι κυβερνήσεις και που οι ίδιοι έχουν συμφωνήσει,  αναπαράγουν τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι εργοδότες, για την κυριακάτικη αργία ότι η 7 Κυριακές είναι νόμιμες περνώντας με αυτό το τρόπο στους εργαζομένους ότι καλλίτερα να δουλεύουν 7 Κυριακές παρά 52 το χρόνο.

Τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, να συγκεντρώσουμε περισσότερες δυνάμεις  και πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουμε :

        Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
        Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και  σταθερή εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
        Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.
ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ:
ΑΘΗΝΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ:
ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ: 
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,  ΧΑΝΙΩΝ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΛΑΜΙΑΣ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:
LIDL Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ ΕΛΛΑΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ


Για τη Χαλκίδα στηρίζει και η επιτροπή αγώνα των ΕΒΕ που δραστηριοποιείται στα πλαίσια της ΠΑΣΕΒΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου