Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δήλωση που θα συζητηθεί: “Μετά από ένα μήνα κατάλαβα ότι δεν ήταν επείγουσα η επιδιόρθωση του δρόμου”!!!!

Μια απίστευτη ιστορία σκαρφίστηκε ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς προκειμένου να δικαιολογήσει το “κατεπείγον” της επισκευής του δρόμου στην Πλατάνα, καθώς και το υπέρογκο ποσό με το οποίο ανέθεσε την επισκευή του σε εργολάβο (απ ευθείας ανάθεση). Ισχυρίστηκε μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ότι, όταν έγινε η καθίζηση στο δρόμο, έστειλε ειδικούς οι οποίοι του είπαν ότι η ζημιά είναι μεγάλη και θα έπρεπε να αποκατασταθεί το ταχύτερο. 

“Αναγκάστηκε” λοιπόν να προχωρήσει σε απ ευθείας ανάθεση του έργου με την μορφή του κατεπείγοντος. Μετά όμως, αφού πέρασε ένας μήνας  και είδε ότι δεν είχε πέσει άλλο τμήμα του δρόμου, κατάλαβε ότι δεν ήταν κατεπείγουσα η επισκευή, οπότε, ακύρωσε την απ ευθείας ανάθεση αφήνοντας την Περιφέρεια να εκτελέσει το έργο.
Στην πραγματικότητα η Περιφέρεια είχε προσφερθεί από την αρχή να επισκευάσει το δρόμο, δαπανώντας κάτι περισσότερο από 30.000 ευρώ. Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου αγνόησε την Περιφέρεια και ανέθεσε το έργο με 66.000 ευρώ!!!
Το θέμα έφτασε στη Βουλή με αποτέλεσμα να εκφράσει την απορία του ακόμη και ο αρμόδιος Υπουργός, καθώς, όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που δίνονται χρήματα από την Περιφέρεια για ένα έργο και ο Δήμος θέλει να το εκτελέσει με λεφτά των δημοτών.
Υπό τη πίεση των καταστάσεων ο κος Μπουραντάς αναγκάστηκε να ματαιώσει την …αμαρτωλή ανάθεση και στην συνέχεια, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναφέρθηκε στις αστείες δικαιολογίες περί κατεπείγοντος το οποίο τελικά δεν ήταν κατεπείγον αλλά το κατάλαβε ένα μήνα μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου