Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Πάλι δεν δίνουν τις εισηγήσεις των θεμάτων. Απέχει η αντιπολίτευση από το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο

Έχει γίνει πλέον καθεστώς η τραγική υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, καθώς η Δημοτική Αρχή επιδιώκει οι σύμβουλοι να πηγαίνουν χωρίς ενημέρωση στις συνεδριάσεις και να μην είναι προετοιμασμένοι αναφορικά με τα θέματα που θα συζητηθούν. Στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία θα συζητηθούν 13 θέματα, η αντιπολίτευση δεν θα μετέχει, καθώς για έξι σοβαρά θέματα δεν υπάρχει καμία εισήγηση. Μάλιστα οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν:

«Νεοι Ορίζοντες για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου»
24-4-2015/ 11.30 πμ
Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπενάκη
Κοινοποίηση: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας –Στ. Ελλάδος
Θέμα: Καταγγελία και αποχή από το Δημοτικό Συμβούλιο
Για πολλοστή φορά η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου που μας αποστείλατε, (σε όσους την αποστείλατε γιατί οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν την έχουν παραλάβει), για το Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στα Κριεζά στις 11 το πρωί, δεν συνοδεύεται από τις εισηγήσεις όλων των θεμάτων. Συγκεκριμένα, από τα 13 θέματα της ημερήσιας διάταξης στα πιο κάτω 6 περιγραφόμενα θέματα δεν υπάρχει ίχνος εισήγησης.
Σήμερα Παρασκευή 24-4-15 στις 10πμ μεταβήκαμε στο γραφείο της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου αναζητώντας τις εισηγήσεις των πιο κάτω θεμάτων οι οποίες και πάλι δεν ήσαν διαθέσιμες.
Τα θέματα για τα οποία δεν υπάρχει εισήγηση:
υπ’ αριθμ. 4.Καθορισμός των κοινόχρηστων χώρων των οποίων επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης και επιβολή τελών
υπ΄ αριθμ. 6. Ακύρωση της 18/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και έγκριση της 21/2015 απόφασης του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου με θέμα: «Ακύρωση της υπ. αριθ. 84/2014 απόφασης ΔΣ και επανασύνταξη προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Κύμης Αλιβερίου έτους 2015»
υπ’ αριθμ. 7.Έγκριση της 11/2015 απόφασης του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου με θέμα: « Υποβολή αιτήματος πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου για κάλυψη αναγκών»
υπ’ αριθμ. 11. Οικονομική ενίσχυση σε άπορους
υπ’ αριθμ. 12. Έκδοση άδειας λαϊκής αγοράς
υπ’ αριθμ. 13. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2015
Μετά από όλα αυτά είμαστε εκ των πραγμάτων πλέον υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε το επαναλαμβανόμενο από την μεριά σας γεγονός, το οποίο υποβαθμίζει τα μέγιστα την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και να απόσχουμε από την αυριανή συνεδρίαση.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία κοινοποιείται το παρόν παρακαλείται για τις δέουσες ενέργειές της.

Δημήτρης. Γ. Θωμάς πρώην Δήμαρχος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου