Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ERNST&YOUNG ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΪΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Κατατέθηκε στις 16/4/2015 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του βουλευτή Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκου Μαυραγάνηπρος τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τον εκκαθαριστή της Ευβοϊκής Τράπεζας που είναι η εταιρεία ERNST&YOUNG.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτήςη άδεια της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΥΒΟΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ανακλήθηκε από την ΤτΕ το Δεκέμβριο του 2013 και η Τράπεζα περιήλθε σε καθεστώς εκκαθάρισης όχι λόγω πραγματοποιηθέντων λογιστικών ζημιών αλλά λόγω διαρροής εγγράφου στον Τύπο, που δεν κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση της τράπεζας, προκαλώντας την φυγή μεγάλου όγκου καταθέσεων πελατών.

Σε όλες τις περιπτώσεις συνεταιριστικών τραπεζών που διορίστηκαν εκκαθαριστές ορίζεται αμοιβή για αυτούς στο ποσό των 3.000 – 4.000 ευρώ. Στην συγκεκριμένη όμως ευβοϊκή τράπεζα τοποθετήθηκε εκκαθαριστής η ελεγκτική εταιρεία ERNST & YOUNG και περιέργως δεν προσδιορίστηκε η αντίστοιχη αμοιβή της, με τις φήμες να αναφέρουν ότι βρίσκεται πάνω από τις 10.000 ευρώ μηνιαίως.
Ο Νίκος Μαυραγάνης αφού επισύναψε στην ερώτησή του αντίτυπα αντίστοιχων αποφάσεων που αφορούσαν άλλες συνεταιριστικές τράπεζεςεπισύναψε και την απόφαση της ΤτΕπου αφορά στην Ευβοϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα όπου ουδεμία αντίστοιχη αναφορά χρηματικής αμοιβής αναγράφεται όπως σε όλες τις υπόλοιπες.

Ο βουλευτής ερωτά τον Υπουργό αν γνωρίζει το λόγο ανάθεσης της εκκαθάρισης της Συνεταιριστικής Ευβοϊκής Τράπεζας στην ελεγκτική εταιρεία ERNST & YOUNG  και ζητά να του κατατεθεί αντίτυπο του εγγράφου - απόφασης με την αναγραφόμενη αμοιβή από την ΤτΕ εάν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου