Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Κακόγουστη παράσταση 540 εκατομυρίων από Μπακογιάννη-Σπανό και Παγώνη!!!

Θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο για "μαύρη κωμωδία" η παρουσία του Κ. Μπακογιάννη με το πολιτικό και τεχνικό του επιτελείο ενώπιον του Δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας, ενώ το "κοντέρ" των ανύπαρκτων εκατομυρίων εφτασε το 540!!
Ο Περιφερειάρχης , όπως εξηγήσαμε σε προηγούμενο άρθρο, για λόγους επικοινωνιακούς και μόνο καλλιέργησε προσδοκίες στους δημοτικούς συμβούλους (μερικοί εξ αυτών δεν τσίμπησαν) οτι θα διεκδικήσει(sic!) κονδύλια χωρίς καν να εμφανίσει εναν κατάλογο στρατηγικών παρεμβάσεων της περιφέρειας για τον Δήμο Χαλκιδέων, εστω και υποθετικό!

Τα μόνα έργα τα οποία παρουσιάστηκαν ως "επιτυχίες" της νέας Περιφερειακής Αρχής ήταν " η παράκαμψη της Χαλκίδας, το Νοσοκομείο και η Αρέθουσα", έργα που έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από το παρελθόν, μετά από πολύχρονους αγώνες προηγουμένων πολιτικών και κοινωνικών φορέων.
Ολα αυτά τα έργα εκτελούνται η θα εκτελεστούν από κεντρικούς φορείς, εκτός από την ..τσόντα στην χρηματοδότηση του νοσοκομείου που έβαλε η Περιφέρεια "κλέβοντας" χρήματα από άλλο πρόγραμμα!
Παράλληλα η στάση του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρ. Παγώνη μόνο "αβανταδόρικη" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού εκλιπαρόντας τον Μπακογιάννη του ζήτησε να υποστηρίξει το έργο της Δημοτικής Αγοράς και το νέο Νοσοκομείο.
Στο ίδιο κλίμα ηταν οι παρεμβάσεις του κου Λέμα , προισταμένου της Διαχειριστικής Αρχής που περιορίστηκε να αναλύσει το πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, χωρίς ομως να ανακοινώσει εστω και καποιο στρατηγικό έργο της Περιφέρειας για τον Δήμο, αντιθέτως επέστησετην προσοχή όλων για την ομαλή χρηματοδότηση του έργου του νέου Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου