Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΑΕΕ-ΙΚΑ

Ο βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ.Στρατούλη με την οποία αναδείκνυε ένα τεράστιο πρόβλημα στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης που είχε οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες ασφαλισμένους.
 
Το πρόβλημα αφορούσε εργαζόμενους με εξαρτημένη εργασία και άρα ασφαλισμένους στο ΙΚΑ που όμως δεν συμπλήρωναν 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Έτσι και στην προσπάθειά τους να συμπληρώσουν το εισόδημά τους για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, ασκούσαν μια πρόσθετη περιστασιακή δραστηριότητα αρμοδιότητας ΟΑΕΕ. 
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει διάταξη σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκε υποχρεωτική, διπλή, παράλληλη ασφάλιση και στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά βάρη να γίνουν δυσβάσταχτα και να ακυρώνουν στην πράξη τον αγώνα επιβίωσης όσων ανήκαν στην παραπάνω πολυπληθή κατηγορία. 

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης  ο Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα του Νίκου Μαυραγάνη για άρση αυτής της μνημονιακού χαρακτήρα κατάστασης και ελάφρυνση των ασφαλιστικών βαρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου