Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Να οριστούν δύο εξεταστικά κέντρα στο Λύκειο Αμαρύνθου και στο Λύκειο Ερέτριας ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου

Αναστάτωση και αγανάκτηση έχει προκαλέσει σε  γονείς και μαθητές ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση και συγχωνεύσεις εξεταστικών κέντρων στις πανελλήνιες εξετάσεις με αποτέλεσμα  Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων να εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και να ζητούν την ανάκληση της σχετικής απόφασης.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει σχετικά με τον τρόπο επιλογής των εξεταστικών κέντρων για τη φετινή χρονιά  φέρνει στη Βουλή με ερώτησή που κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας, Συντονιστής Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά να δώσει διευκρινήσεις αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς λόγους που εξυπηρετεί η μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας για έναν νέο κύκλο συγχωνεύσεων και καταργήσεων εξεταστικών κέντρων.
Ο βουλευτής  αναφέρεται συγκεκριμένα και στη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ερέτριας,  που προτείνει τη δημιουργία δύο (2) εξεταστικών κέντρων στο Γενικό Λύκειο Αμαρύνθου και στο Γενικό Λύκειο Ερέτριας ανεξάρτητα. Επίσης , στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, σεβόμενοι την καλή συνεργασία των δύο σχολείων Αμαρύνθου και Ερέτριας, ζητά  να διεξαχθούν φέτος οι εξετάσεις στο ΓΕΛ Ερέτριας.

Όπως υπογραμμίζεται στην ερώτηση, ο αριθμός των υποψηφίων ανέρχεται σε περισσότερους των 40 μαθητών ανά Δημοτικό Διαμέρισμα, με αυξητικές τάσεις και θα έπρεπε να οριστούν δύο εξεταστικά κέντρα, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων και να αποφευχθεί η επιπλέον ταλαιπωρία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου