Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Υπόμνημα στον Δήμο από τον σύλλογο Κλειστού Κανήθου

Σας θέτουμε υπ’όψη  τα πάγια αιτήματα του συλλόγου μας, που είναι αιτήματα των κατοίκων της περιοχής μας και που διαχρονικά από το 2006 έχουμε θέσει σε όλες τις Δημοτικές αρχές , που όμως  στα περισσότερα από αυτά δεν  έχουμε βρεί ανταπόκριση η έχουν αντιμετωπιστεί πλημμελώς.
1.     Άμεση αποψίλωση του δασυλλίου της Κανήθου από την πλευρά της οδού Θηβών.
2.     Μεταφορά της αφετηρίας των αστικών λεωφορείων- σε απόσταση τουλάχιστον 50-100 μέτρων από την διασταύρωση- από την θέση  που σήμερα βρίσκεται και που εμποδίζει την ορατότητα των αυτοκινήτων που κινούνται επί της οδού Αναγνωστοπούλου και που  θέλουν να μπούν στην οδό Απόλλωνος.   Εχουν γίνει επανειλημμένα ατυχήματα ,ευτυχώς όχι θανατηφόρα μέχρι στιγμής. Να εξεταστεί με ιδιαίτερη  προσοχή και επιμέλεια, η μικρή μετακίνηση του περιπτέρου που βρίσκεται στην ίδια θέση με την αφετηρία, χωρίς να δημιουργήσει επαγγελματικό πρόβλημα στους κατόχους του.

3.     Στην διασταύρωση Απόλλωνος-Αναγνωστοπούλου να γίνει μελέτη κατασκευής κόμβου κυκλικής πορείας, έτσι ώστε να ανακοπεί η ταχύτητα των αυτοκινήτων επι της οδού Απόλλωνος και να μειωθούν τα ατυχήματα.
4.     Ολοκλήρωση και επέκταση των πεζοδρομίων επί της λεωφόρου Καραμανλή και τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων κατά μήκος των τρένων για την προστασία των πεζών λόγω υψομετρικής διαφοράς .
5.     Κατασκευή πεζοδρομίων επί της οδού Νικοδήμου και επί της οδού Απόλλωνος, δρόμοι στους οποίους  καθημερινά αρκετές εκατοντάδες μαθητές κινούνται για να πάνε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κανήθου.
6.     Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην διασταύρωση Λεωφ.Καραμανλή και Νικοδήμου, σημείο συχνών ατυχημάτων.
7.     Δημιουργία κόμβου κυκλικής πορείας στην διασταύρωση Δροσιάς, ενός ακόμη σημείου πολλών και συχνών ατυχημάτων.
8.     Επέκταση της συγκοινωνίας των αστικών λεωφορείων στην περιοχή της Κανήθου τις Κυριακές και τις αργίες, έστω με περιορισμένα δρομολόγια, προς εξυπηρέτηση των κατοίκων και  κυρίως των γερόντων που επιθυμούν να Εκκλησιάζονται και αδυνατούν λόγω έλλειψης λεωφορείου.
9.     Νέα διευθέτηση του κυκλοφοριακού στην περιοχή Κανήθου, λόγω των έργων επί της οδού Αθ. Διάκου ,γιατί η ήδη υπάρχουσα ρύθμιση έχει επιφέρει κυκλοφοριακό χάος και δικαιολογημένη αθέτηση των μέτρων από τους κατοίκους.
Παρακαλούμε τα παραπάνω αιτήματα ,στα πλαίσια λειτουργίας μιάς σύγχρονης πόλης ,αλλά και της εξυπηρέτησης και ασφάλειας των κατοίκων, να γίνουν δεκτά και σε σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθούν .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου