Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Συνάντηση συνεργασίας Μαυραγάνη – Λειβαδίτη για οικονομία, λογαριασμούς ΔΕΗ, διόδια.

Με το Νίκο Μαυραγάνη, βουλευτή Εύβοιας των Ανεξάρτητων Ελλήνων συναντήθηκε ο Στάθης Λειβαδίτης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Pirate Parties International. 
 Στη συνάντηση, η οποία είχε τον χαρακτήρα της καλύτερης γνωριμίας και συνεργασίας μεταξύ των 2 πολιτικών, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας.
 Ο Σ. Λειβαδίτης ενημέρωσε για τις θέσεις του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, για τις οποίες ο Ν. Μαυραγάνης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και πρότεινε συνεργασία για ζητήματα που αφορούν το ψηφιακά δικαιώματα και ιδιαίτερα την προστασία της ιδιωτικής ζωής, τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες διαβούλευσης και λήψης των αποφάσεων και τη διαφάνεια στο κράτος.

 Σχετικά με τη τη θέση των Πειρατών για την αναθεώρηση των νόμων για τα πνευματικά δικαιώματα και τις πατέντες, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε να μάθει περισσότερα, ειδικά για την μείωση του χρόνου προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. 

Ο Σ. Λειβαδίτης εστίασε στα παρακάτω θέματα:

1) Τη δεινή οικονομική κατάσταση των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και επισήμανε ότι οι ρυθμίσεις των οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία δεν θα αποδώσουν, καθώς πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν. Ο Ν. Μαυραγάνης συμφώνησε ότι θα πρέπει να υπάρξει άλλη ρύθμιση που να συνδέεται με το τζίρο των επιχειρήσεων αλλά και να λαμβάνεται υπ’ όψιν το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης του ατόμου, όπως, π.χ. το 1/3 του τζίρου των επιχειρήσεων να πηγαίνει στις ρυθμίσεις των οφειλών.

2) Τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ που γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο Ν. Μαυραγάνης ενημέρωσε ότι ετοιμάζει σχετική ερώτηση προς τη Βουλή ώστε να υπάρξει ανακούφιση των πολιτών και θα συνδέεται με τον τρόπο ρύθμισης των οφειλών προς το Δημόσιο, ενώ θα προτείνει μειώσεις στην τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης.

3) Τα διόδια Σχηματαρίου. Ο Ν. Μαυραγάνης είπε ότι πέρα από τους δικαστικούς και άλλους αγώνες που έγιναν και θα γίνουν στο μέλλον, η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας θα αποτρέψει την εγκατάσταση σταθμού διοδίων στο Σχηματάρι και τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να πληρώνουμε ταυτόχρονα τέλη κυκλοφορίας και διόδια.

Τέλος, ο Σ. Λειβαδίτης αναφέρθηκε στο αίτημα των Πειρατών για την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατάργηση του αντιδημοκρατικού εκλογικού ορίου του 3% και ζήτησε τη συνδρομή του βουλευτή ώστε να ακούγεται η φωνή των μικρών κομμάτων που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή, στις προπαρασκευαστικές επιτροπές της Βουλής με δικαίωμα έκφρασης γνώμης. Ο Ν. Μαυραγάνης δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει ερώτηση- πρόταση για το θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου