Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Κάθε νεογέννητο Ελληνόπουλο χρωστά 32.500 ευρώ

Αυτό τόνισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στο «Φόρουμ των Εναλλακτικών-Συμμαχία κατά της Λιτότητας», που διοργανώνουν αριστερές, προοδευτικές και οικολογικές πολιτικές δυνάμεις, κινήματα και συλλογικότητες στο Παρίσι.
  Παρέθεσε κι άλλα ζοφερά στοιχεία για την κατάσταση στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια λιτότητας και μνημονίων. Ότι η ανεργία από 9,7% το 2009 έφτασε στο 27% το 2015 - με το ποσοστό στους νέους να αγγίζει το πρωτοφανές 60%. Ότι οι αυτοκτονίες προσέλαβαν διαστάσεις επιδημίας. 
 
Ότι 300.000 νοικοκυριά ζουν χωρίς ηλεκτρισμό, 500.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το 44,8% των συνταξιούχων λαμβάνουν συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας. Ότι το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε από λιγότερο του 120% του ΑΕΠ το 2009 σε περισσότερο  από 180% του ΑΕΠ σήμερα.
 
Ακόμη ότι καρκινοπαθείς δεν είχαν πρόσβαση σε φάρμακα για την αντιμετώπιση της ασθένειάς τους, ότι στα σχολεία δεν υπήρχαν ούτε βιβλία για τους μαθητές, την ίδια ώρα που παιδιά λιποθυμούσαν εν ώρα μαθήματος από την πείνα». Η κ. Κωνσταντοπούλου διαμήνυσε: «Τέλος στη λιτότητα. Στόχος μας: Η ανθρωπιστική ανάπτυξη στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου