Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Μπράβο για την ευαισθησία σου Δήμαρχε! - Παράδειγμα ανθρωπιάς και από τους συνεργάτες του Δήμαρχου

Ανακοίνωση του Μίλτου Χατζηγιαννακη για τις ενέργειες του Δήμου προς 40 μετανάστες που "ξεβράστηκαν από τους λαθρεμπόρους ψυχών στη Σκύρο.
"Σημερα 16.6.2015 στην περιοχή "Άρη" στο νότιο κομμάτι του νησιού μας, ανακαλύφθηκαν από το φίλο μας τον Κωστη Κουτσουπη , 40 συνάνθρωποι μας, προερχόμενοι από το Πακιστάν , οι οποίοι είχαν έλθει στο νησι μας νομίζοντας οτι έχουν αποβιβαστει στην Λεσβο, ψάχνοντας καταφύγιο .
 Αμέσως ο Αντιδημαρχος Μαντζουρανης Τραχανας με τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου κο Αρβανιτη μετέβησαν στην περιοχή προκειμένου να αναλάβουν τη φιλοξενεία των μεταναστών αυτών. 
Σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Εύβοιας οι συνάνθρωποι μας μεταφέρθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο Σκυρου όπου τους περίμενε η έτερη Αντιδημαεχος Αναςταςια Κουτςουπη και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και δημοτικοί υπάλληλοι, προκειμένου να τους υποδεχθούν και να τους βοηθήσουν. 
Τους προσφέρθηκε γεύμα και διαμορφώθηκε χώρος ώστε σε συνθήκες αξιοπρέπειας να σιτιστουν και να κοιμηθούν. 
Η 135 Μοίρα μας προσέφερε φορητα κρεβάτια ,σεντόνια και πετσέτες για καθέναν από τους συνανθρώπους μας. Θα έχουν τη δυνατότητα να λουστουν στα αποδυτήρια να πάρουν το γεύμα τους και το πρωι θα μεταφερθούν στην Κύμη. 
Ελπίζουμε να πανε ολα καλα στην περιπέτεια τους για ένα καλύτερο αυριο και η φιλοξενεία μας να τους έκανε να αισθανθούν κάπως θετικά γιατι φανταζόμαστε όλοι τον φόβο που θα έχουν οι άνθρωποι αυτοί μέσα τους. 
Ο Δημος Σκυρου και οι Σκυριανοι Πολίτες, καθώς και όλοι οι φορείς του νησιού θα ειναι πάντα στη διάθεση οποίου συνανθρώπου μας εχει ανάγκη στήριξης και φιλοξενειας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου