Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ του Γιάννη Πρετεντέρη!! - "Λέγαμε ψέμματα για το χρέος"!

«Όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό». Η παραπάνω φράση ειπώθηκε από τον Γιάννη Πρετεντέρη σε συνέντευξή του στο iefimerida.gr (25/1/2013), με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ο Ψυχρός Εμφύλιος / Τα πρόσωπα & τα γεγονότα που διέλυσαν μια χώρα».

«Φωνάξαμε “λύκος” περισσότερες φορές από όσες έπρεπε τα μέσα ενημέρωσης. Το δεύτερο είναι ότι δεν τα είπαμε όλα, μέσα από μια ηλίθια αίσθηση εθνικού, δημόσιου συμφέροντος», εξήγησε ο γνωστός δημοσιογράφος στην «εκ βαθέων» συνέντευξή του, όπου δέσποζε η φράση του Πολ Νιούμαν «όποιος δεν έχει εχθρούς δεν έχει χαρακτήρα».
Ο τηλεοπτικός χαρακτήρας, Γιάννης Πρετεντέρης, έφερε ως παράδειγμα της «ηλίθιας αίσθησης εθνικού, δημοσίου συμφέροντος την αναδιάρθρωση του χρέους: «όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε “όχι, δεν είναι!'. Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση».
Όπως διευκρίνισε ο δημοσιογράφος του Mega και του ΔΟΛ, η αυτοσυγκράτηση ήταν, στην πραγματικότητα, αυτολογοκρισία, καθώς «δεν μας επιβάλλουν πράγματα, ήταν δική μου». Όπως διευκρίνισε: «Εμένα λειτούργησε μια πίεση από συνανθρώπους προκειμένου να το πάμε μαλακά το θέμα και κυρίως μια αίσθηση ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή. Έπρεπε να σκεφτώ το δημόσιο συμφέρον και όχι να βγω και να φωνάζω. Λάθος μου μπορεί να ήταν».
Ποιοι συνάνθρωποι πίεσαν εν έτει 2010 τον Γιάννη Πρετεντέρη να πάει μαλακά το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και ποιος τον είχε πείσει ότι η απόκρυψη της πραγματικότητας λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου