Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ανοίγουν οι κατασκηνώσεις

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλη Αποστόλου , επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ,Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρώην Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) στο Σούνιο για παιδιά ηλικίας 7 έως 15 χρονών (δηλ. για παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2000 μέχρι 31-12-2008).
Οι κατασκηνώσεις θα είναι εντελώς δωρεάν. Το μόνο κόστος που θα βαρύνει τους γονείς των κατασκηνωτών είναι τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών από το τόπο διαμονής τους μέχρι την Αθήνα.

Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών  και ψαράδων) από όλη τη χώρα , καθώς και των υπαλλήλων του πρώην ΥΠ.Α.Α.Τ. (Κεντρικές & Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες) , των Ν.Π.Δ.Δ. ,του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , ΤΩΝ Δ.Α.Ο.Κ. των Αιρετών Περιφερειών βάσει των αιτήσεων που θα υποβάλλουν οι γονείς προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1)            Πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο δημόσιο έγγραφο (π.χ. βιβλιάριο ασθενείας , αστυνομική ταυτότητα κλπ) από το οποίο να προκύπτει η ηλικία του παιδιού.
2)            Γνωμάτευση ιατρού από την οποία να προκύπτει ότι δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική νόσο ή κάποιο άλλο αίτιο το οποίο θα τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης (κολύμπι, τρέξιμο, αθλοπαιδιές κ.λπ.)
3)            Βεβαίωση ,για τα παιδιά των αγροτών (γεωργών , κτηνοτρόφων κ.λπ.) από την Κοινότητα ή τον Συνεταιρισμό ή τον αγροτικό ή δασικό κ.λπ. σύλλογο που ανήκουν οι γονείς , ότι πράγματι αυτοί είναι αγρότες (κτηνοτρόφοι , δασεργάτες κ.λπ).
Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι   τρείς :
1)            Από 29 Ιουνίου μέχρι 12 Ιουλίου (αγόρια – κορίτσια ηλικίας 7-12 χρονών)
2)            Από 12 Ιουλίου μέχρι 25 Ιουλίου (αγόρια – κορίτσια ηλικίας 7-12 χρονών) , ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έως 3 Ιουλίου.
3)            Από 25 Ιουλίου μέχρι 7 Αυγούστου (αγόρια – κορίτσια ηλικίας 13-15 χρονών) , ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έως 17 Ιουλίου.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στις Δ.Α.Ο.Κ. των Περιφερειακών Ενοτήτων τους ή στις πλησιέστερες υπηρεσίες αγροτικού τομέα , του τόπου όπου κατοικούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου