Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκίνησαν τα μαθήματαστο Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας


Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή από παιδιά και γονείς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη στις αίθουσες του 2ουΕΠΑΛ της Χαλκίδας η εκδήλωση έναρξης του Λαϊκού Φροντιστηρίου. Από την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη έχουν ξεκινήσει με βάση το πρόγραμμα που δημοσιεύεται τα μαθήματα με σκοπό τις επόμενες μέρες να καλυφθούν ακόμα περισσότερες ανάγκες σε μαθήματα που δήλωσαν οι μαθητές.

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας εκ μέρους των τεσσάρων κλαδικών σωματείων που έχουν πάρει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία και λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου σημείωσε: «Καλωσορίζουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους παλιούς και καινούριους μαθητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου, καλωσορίζουμε τους γονείς που βρίσκονται σήμερα εδώ, τα μέλη των σωματείων μας και εργαζόμενους που αγκαλιάζουν αυτήν την προσπάθεια εργατικής αλληλεγγύης. Ξεκίνησε μια ακόμα σχολική χρονιά, σε περίοδο κιόλας που η κυβέρνηση πανηγυρίζει το «τέλος των μνημονίων» με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές στην σχολική στέγη, με ένα νομοσχέδιο που αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, βάζει εμπόδια στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Στόχος μας μέσα από αυτή την πρωτοβουλία είναι να μην μείνει κανένα παιδί λαϊκής οικογένειας χωρίς αυτή τη βοήθεια που στο σημερινό σύστημα παιδείας έχει καταστεί αναγκαίο κακό και επιβάλλεται ως αποτέλεσμα της συνεχούς υποβάθμισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης.  Θέλουμε επίσης να περάσουμε το μήνυμα της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης στους μαθητές μας, που θα τους συνοδεύει και στην υπόλοιπη ζωή τους, μέσα από το παράδειγμα της δράσης των σωματείων μας αλλά και της εθελοντικής προσφοράς των εκπαιδευτικών – δασκάλων τους. Με μεράκι συνεχίζουμε σε ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα πολιτιστικών, επιστημονικών και αθλητικών δράσεων που θα πλαισιώνουν το πρόγραμμα του Λαϊκού Φροντιστηρίου. Καλούμε τους γονείς των μαθητών μας να ενταχθούν στα κλαδικά μας σωματεία, να ενισχύσουν τις διεκδικητικές μας δράσεις για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για παρεμβάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ζητήματα σχολικής στέγης κλπ.».
Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε επίσης από τον Γιάννη Μίχα, μέλος του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ, καθηγητή φυσικής που διδάσκει και στο Λαϊκό Φροντιστήριο, σχετικά με το περιεχόμενο της παιδείας σήμερα, την ανάγκη για ένα σχολείο που να μορφώνει όχι να εξοντώνει, το μέτωπο πάλης  που χρειάζεται να αναπτυχθεί από τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τα εργατικά σωματεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου