Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Κ. Μαρκόπουλος: Πολλά τα Ανεμβολίαστα Παιδιά στα Σχολεία… Απαράδεκτο. Υπάρχει Κίνδυνος.


Μια ακόμα δραματική ανεπάρκεια στην Υγεία. Εκατοντάδες παιδιά πάνε σχολεία ανεμβολίαστα. Ενώ είναι απόλυτα υποχρεωτικό. Αυτό συμβαίνει είτε, διότι είναι ανενημέρωτοι οι γονείς, είτε δεν υπάρχουν οικογενειακοί παιδίατροι και έτσι τα παιδιά και οι οικογένειες τους δεν έχουν καθοδήγηση, είτε διότι περιθωριακές κοινωνικές ομάδες δεν έχουν καν ασφάλιση, είτε διότι κάποιοι γονείς έχουν κάκιστα ασπαστεί την άποψη ότι τα εμβόλια δεν προσφέρουν πάρα μόνο στις φαρμακευτικές εταιρείες.

 Πέρυσι πληρώσαμε το φαινόμενο με εκατοντάδες περιστατικά βαριάς ιλαράς και δεκάδες θανάτων, που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Η αλήθεια είναι συχνά αβάσταχτη. Στον 21ο αιώνα στην Ελλάδα παιδιά χάνονται, γιατί τα βιβλιάρια υγείας δεν ελέγχονται, δεν υποχρεώνονται τα παιδιά και οι γονείς σε απομάκρυνση από το σχολείο κ.λ.π.

Δεν είναι στην διακριτική τους διάθεση ο μη εμβολιασμός. Είναι για τα ίδια τα παιδιά σωτηρία και για τα άλλα παιδιά προστασία.
Είναι ντροπή τους,… Πολάκηδες και στους οπαδούς του, να υπερηφανεύονται για την ανύπαρκτη προστασία της οικογένειας. Και είναι ντροπή για όσους εμπλέκονται στα διοικητικά της Υγείας στην Εύβοια αυτή η κατάσταση που επικρατεί. Διοικητές νοσοκομείων και διευθυντές ΚΥ και οι προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας υγείας, έχουν ευθύνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου