Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ο Κώστας Μαρκόπουλος για Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.


Ο  Τουρισμός για την Ελλάδα, είναι η πλέον ουσιαστική πηγή εσόδων και η πλέον παραγωγική, ως προς την δημιουργία θέσεων εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης.Η Τουριστική Ανάπτυξη είναι το 15-20% του ΑΕΠ και 100.000 άνθρωποι εργάζονται απευθείας σε Τουριστικές Επιχειρήσεις στην Χώρα.

Υπηρετώντας από την Τιμητική θέση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης στην Κυβέρνηση Καραμανλή, για περίπου ένα χρόνο, γνώρισα από κοντά  τις προκλήσεις του Τουρισμού, αλλά και τα αγκάθια του Παγκόσμιου Ανταγωνισμού. Έλαβα πρωτοβουλίες, που απέδωσαν στα επόμενα χρόνια, όπως η πρόσκληση σε αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους (Ryan- air), ξεκίνησα τον Θρησκευτικό Τουρισμό, ιδιαίτερα από Ρωσσία, μετά από επαφές με τον Πατριάρχη Ρωσσίας. Διπλασίασα το κονδύλι για την Τουριστική διαφήμιση της Χώρας, ίδρυσα διαχειριστικό Αρχείο στο Υπουργείο για το ΕΣΠΑ (100 εκατομμύρια Ευρώ), που ωστόσο, ο μετέπειτα Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Γερουλάνος διέλυσε… και ίδρυσα στην Χαλκίδα Γραφείο ΕΟΤ που επίσης ¨σφράγισε¨ η Κυβέρνηση ΓΑΠ.
Συγχρόνως, εξασφάλισα Κιόσκια πληροφοριών σε κάθε Λιμάνι – Είσοδο της Εύβοιας και διατήρησα την λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών της Αιδηψού για όλο τον χρόνο. Όλα τα παραπάνω χάθηκαν για τον Νομό αμέσως μετά.
Σημασία έχει ότι η Εύβοια είναι η Ναυαρχίδα του Τουρισμού, της Στερεάς Ελλάδας και δυστυχώς η Κυβέρνηση κάνει ότι δεν το βλέπει.
Η επερχόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ, θα δώσει πάλι φτερά ανάπτυξης στον Τουρισμό, μειώνοντας το ΦΠΑ διαμονής, μειώνοντας άμεσα φόρους και δίνοντας κίνητρα στην Τουριστική Επιχειρηματικότητα.
Ο Τουρισμός είναι και θα Παραμείνει κινητήριος δύναμη της Οικονομίας, ως Πείσμα όσων θέλουν την Ελλάδα ουραγό και Χώρα Μιζέριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου