Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Σίμος Κεδίκογλου: Ξεπέρασε κάθε όριο η κωλυσιεργία στο Υπουργείο Πολιτισμού για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.


Επανέρχεται στο θέμα της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας ο Σίμος Κεδίκογλου με νέα ερώτησή του προςτην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μυρσίνη Ζορμπά μετά και την ανεξήγητη καθυστέρηση, όσον αφορά στην οριστική διευθέτηση του προβλήματος και παρά τις διαβεβαιώσεις, που είχαν δοθεί για το αντίθετο.
Ο Σίμος Κεδίκογλουυπογραμμίζει,ότι η κωλυσιεργία στο Υπουργείο Πολιτισμού ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς,ενώ πριν από δύο περίπου εβδομάδες πραγματοποιήθηκε αυτοψία, έστω και με καθυστέρηση 1,5 σχεδόν μήνα, από την πρώτη αναβολή του θέματος,  εντούτοις η εξέλιξη ήταν  αρνητική.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει, ότι οι πολίτες της Εύβοιας γίνονται αποδέκτες της κοροϊδίας και του εμπαιγμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαπιστώνοντας  εμπράκτως τα ψέματα της κυβέρνησης, όπως είναι η μη τήρηση της δέσμευσής τους για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έγκριση των μελετών της αποκατάστασης. Αυτό προκύπτει από το γεγονός, ότι δεν συμπεριέλαβαν καν την έγκριση των μελετών αποκατάστασης της ΔΑΧ στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, που προγραμματίστηκε για  την 27η Σεπτεμβρίου 2018.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Θέμα: Ανεξήγητη κωλυσιεργία στην απόφαση για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.
Ξεπέρασε κάθε όριο η κωλυσιεργία στο Υπουργείο Πολιτισμού. Μετά και την πρωτοφανή απάντηση, που λάβαμε σε προηγούμενη ερώτησή μας (αρ. πρωτ.:  659/6-8-2018) για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας (ΔΑΧ), με την οποίαμας παρέπεμπαν στα πρακτικά συζήτησης επίκαιρης ερώτησης συναδέλφου βουλευτή, τώρα, με έκπληξη πληροφορούμαστε, ότι παρόλο που πραγματοποιήθηκε αυτοψία πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έστω και με καθυστέρηση 1,5 σχεδόν μήνα, από την πρώτη αναβολή του θέματος, όχι μόνο δεν επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες, αντιθέτως, η εξέλιξη ήταν για μία ακόμα φορά αρνητική. Συγκεκριμένα, διαπιστώνουμε ότι δεν συμπεριέλαβαν καν την έγκριση των μελετών αποκατάστασης της ΔΑΧστην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείωντου Υπουργείου Πολιτισμού, που προγραμματίστηκε για  την 27η Σεπτεμβρίου 2018.
Για μία ακόμα φορά  οι πολίτες της Εύβοιας γίνονται αποδέκτες της κοροϊδίας και του εμπαιγμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς δια στόματος της Υπουργού Πολιτισμού κας Κονιόρδου είχαν λάβει τη διαβεβαίωση, ότι μόλις κατατεθούν τα σχέδια των μελετών της Δ.Α.Χ θα εγκριθούν αμέσως. Κάτι που, δυστυχώς, αθετήθηκε στην πράξη.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κα Υπουργός:
Πότε θα δημοπρατηθεί, επιτέλους,το έργο της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου