Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ολοταχώς για... «δεξιά παρένθεση»;

Ας υποθέσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι όντως 10 μονάδες μπροστά, μπορεί και 14 μονάδες. Ή ας πούμε ότι είναι σίγουρη νικήτρια στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Αυτονόητο θα πει κανείς όταν απέναντί της έχει μια τελειωμένη κυβέρνηση, έστω κι αν ακόμη παραμένει επικίνδυνη. Σε άλλες περιπτώσεις θα έπρεπε στην Πειραιώς να κάνουν πάρτι κάθε μέρα που έχουν να αντιμετωπίσουν ανίκανους Καρανίκες, διαπλεκόμενους, και ταυτόχρονα χωμένους μέσα στην πολιτικοδικαστική βρώμα που θα βγει σύντομα στο προσκήνιο.

Κι όμως, παρ’ όλα αυτά άλλα μαθαίνουμε από τη Νέα Δημοκρατία. Και μην αρχίσουν οι σχολιαστές να λένε ότι κάνουμε πάλι κριτική στον Κυριάκο, ότι σαμποτάρουμε τη ΝΔ, ότι μας πονάει που ο Μητσοτάκης είναι κυρίαρχος ή που μας ξαναβγήκαν τα αντιμητσοτακικά ένστικτα. Είναι πραγματικότητα κι αν θέλουν κάποιοι να μάθουν ας ρωτήσουν τι έγινε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Τι λεγόταν στα πηγαδάκια ή πώς αντιμετώπισαν την ομιλία του προέδρου της ΝΔ.
Κατ’ αρχάς το γεγονός και μόνο ότι κάποια στελέχη ήδη έχουν αρχίσει να ράβουν υπουργικά κοστούμια δείχνει ότι εκεί στο κόμμα δεν έμαθαν από τα λάθη του παρελθόντος. Η αλαζονεία ήταν αυτή που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τότε που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου νόμιζε ότι είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Φαινόμενα τύπου «εγώ δε χάνω από τον Τσίπρα» εμφανίστηκαν ξανά στην Πειραιώς, λες κι έχουν υπογράψει κανένα συμβόλαιο με τον λαό. Ή λες κι έχουν εξασφαλίσει αυτοδυναμία και δεν θα τρέχουμε σε νέες εκλογές με αβέβαιο αποτέλεσμα το 2020.
Κατά δεύτερο στη ΔΕΘ ήταν έξαλλοι με τον Μητσοτάκη όταν είπε ότι θα βάλει και αριστερούς στην κυβέρνηση. Τεράστια κουβέντα είπε με τους δεξιούς να αναρωτιούνται: «Θα βάλει το κάθε κεντροαριστερό παρτάλι και θα τρέχουμε εμείς να μαζεύουμε τους δεξιούς ψηφοφόρους από την κάθε ραχούλα;»
Κατά τρίτον όλοι όσοι ξέρουν τι γίνεται στη ΝΔ αντιλήφθηκαν ότι είναι τρία κόμματα στη συσκευασία του ενός. Οι Μητσοτακικοί, οι Σαμαρικοί, οι Καραμανλικοί, αλλά και κάτι ξέμπαρκοι από εδώ κι από εκεί που δεν ξέρουν που να πάνε. Στη ΔΕΘ ο ένας δεν μιλούσε στον άλλον και μόνο αναγκαστικά συνυπάρχουν. Σαν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα πράμα όπου πολλά κόμματα και συνιστώσες κρατιούνται όλοι μαζί, γαντζωμένοι από την καρέκλα αλλά κατά βάθος μισούνται.
Και το κυριότερο; Κάποιοι φωστήρες σύμβουλοι του Μητσοτάκη τον έχουν πείσει ότι έχει αυτοδυναμία, ότι είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, ότι θα σκίσει στις εκλογές και άλλα τέτοια «γλειψιματικά» που κάνουν μόνον όσοι δεν θέλουν το καλό στη ΝΔ. Κάποιοι νεοδεξιοί, που τώρα που βλέπουν ξανά την πόρτα του Μαξίμου κι οσμίζονται την εξουσία έγιναν κολλητάρια με τον Κυριάκο ή τον περίγυρό του. Μυρίζονται χρήμα κι εξουσία προφανώς και γι’ αυτό άρχιζαν να γίνονται κολαούζοι. Είναι οι πιο επικίνδυνοι απ’ όλους οι κόλακες της εξουσίας. Και οι παλιοί, που έρχονται από την προηγούμενη κυβέρνηση και κάτι καινούργια φυντάνια.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ελπίδα να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, το έχουμε πει. Είναι η μόνη που είναι σε θέση να διώξει τον Τσίπρα και να μπούμε σε μια κανονικότητα. Όμως, αν θέλει να φανεί χρήσιμη και να μη γίνει δεξιά παρένθεση, οφείλει να ξεκαθαρίσει το κόμμα, να αφήσει πίσω τα λάθη και να αναζητήσει άξιους και πατριώτες. Διότι απ’ ότι μαθαίνουμε ο Κυριάκος ψάχνει για στελέχη που θα γίνουν υπουργοί και δεν βρίσκει. Έχει βολιδοσκοπήσει ένα σωρό κόσμο π.χ. για να γίνει νέος… Τσακαλώτος αλλά δεν βρίσκει. Ούτε με τον Σταϊκούρα μπορεί να πάει στο Οικονομικών ούτε με κανέναν άλλον άσχετο.
Όταν στην Πειραιώς, τέλος, καταλάβουν ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί, ποιοι οι γλείφτες και ποιοι οι πραγματικοί Νεοδημοκράτες τότε μπορεί το κόμμα να πάει μπροστά.
Αλλιώς, με κάτι τύπους πονηρούς πολιτευτές, εμπαθείς και ανθρώπους που δεν έχουν το παραμικρό συναίσθημα, πόσο μάλλον αυτό της ευγνωμοσύνης η ΝΔ απλά θα γίνει ΠΑΣΟΚ σύντομα. Και θα έρθει κάποιος άλλος πιο σοβαρός να γεμίσει το κενό.

Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου