Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ερωτά για την παράκαμψη Χαλκίδας!


Να δώσει απαντήσεις στη Βουλή για την πορεία του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση , μετά και την αθέτηση προηγούμενων  δεσμεύσεων της κυβέρνησης όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης του έργου.

Η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής:

 «Στην τελευταία ερώτησή μας για τη μη τήρηση των χρονικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη δημοπράτηση του έργου «Παράκαμψη Χαλκίδας - Ν.Λάμψακος-Ψαχνά» και τη χρηματοδότησή του, η απάντηση που λάβαμε ήταν, ότι αναμένεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) της διευρυμένης Μελέτης Ανάλυσης Κόστους Οφέλους, που συμπεριλαμβάνει το τμήμα Υψηλή Γέφυρα-Νέα Λάμψακος και το τμήμα Παράκαμψη Ψαχνών, καθώς και της αξιολόγησης των σχετικών με το έργο αδειοδοτήσεων και μελετών που ζητήθηκαν.

Η εν λόγω απάντηση δόθηκε στις 29 Μαρτίου 2018 (αρ. πρωτ.: Δ.Ο.Υ/1635) και αφού  είχαν προηγηθεί οι εξής δηλώσεις:

Υπουργός Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζης Χρήστος (αρ. πρωτ.: Β -1833/24-07-2017):«μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η Μελέτη Ανάλυσης Κόστους-Οφέλους, προκειμένου στη συνέχεια να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την οριστική έγκριση της χρηματοδότησης υλοποίησης του έργου».

Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης (6-12-2017): «η Παράκαμψη Χαλκίδας θα δημοπρατηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2018»

Υπουργός Υποδομών και Δικτύων κ. Σπίρτζης Χρήστος κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2018: «εντός του πρώτου διμήνου του 2018 δημοπρατείται η παράκαμψη Χαλκίδας».

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε απεντάξει την Παράκαμψη Χαλκίδας, το πρώτο μεγάλο έργο εδώ και τριάντα χρόνια από την εποχή της Υψηλής Γέφυρας, που ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί το Φεβρουάριο του 2015 με εξασφαλισμένη  χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη και υλοποίηση του έργου. Στην πορεία, βέβαια, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι καμία από τις μετέπειτα εξαγγελίες τους δεν τηρήθηκε.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Μελέτης Ανάλυσης Κόστους- Οφέλους από την ΕΤΕπ, για να μπορέσει να υποβληθεί το αίτημα χρηματοδότησης μετά από τόσα χρόνια καθυστέρηση;»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου