Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας αποδομήθηκαν τρία κυκλώματα λαθραίων καπνικών προϊόντων


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διακριβώθηκε η δράση τριών (3) κυκλωμάτων που διακινούσαν συστηματικά λαθραία καπνικά προϊόντα σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας.
Συνελήφθησαν συνολικά (9) άτομα, από τα οποία (7) αλλοδαποί και (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πρωινές ώρες της 25 Σεπτεμβρίου 2018 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ταυτόχρονες έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκε η δραστηριοποίηση:

·         κυκλώματος σε περιοχή της Αττικής, που χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικούς χώρους και χώρους διακίνησης και πώλησης τις οικίες των δραστών. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε (4) οικίες συνελήφθησαν (7) αλλοδαποί ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3.075) πακέτα τσιγάρων και (192) συσκευασίες καπνού,
·           κυκλώματος που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας και χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικό χώρο οικία σε περιοχή της Αττικής. Συνελήφθη ημεδαπός ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (9.088) πακέτα τσιγάρων και (168) συσκευασίες καπνού και
·           κυκλώματος που δρούσε σε περιοχή της Εύβοιας, που χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικούς χώρους και χώρους διακίνησης και πώλησης κατάστημα – μίνι μάρκετ. Συνελήφθη ημεδαπός, αναζητείται ένας ακόμη δράστης ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (412) πακέτα τσιγάρων και (51) συσκευασίες καπνού.
Συνολικά κατασχέθηκαν (12.575) πακέτα τσιγάρων, που περιείχαν (249.500) τεμάχια τσιγάρων και (411) συσκευασίες καπνού, ενώ υπολογίζεται ότι τα διαφυγόντα κέρδη από τους αναλογούντες φόρους και δασμούς ανέρχονται στο ποσό των (57.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν σήμερα (26-09-2018) στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου