Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΝΕΧΕΙΑ.. (από το προηγούμενο) Καλύπτουν τις ...παπάντζες των Δήμων! 1.000.000€ στο Δήμο Ερέτριας από το Υπ. Εσωτερικών!!!

Η υπόθεση ξεπερνά κάθε λογική καθώς πρόκειται για ένα καλοστημένο “κόλπο” με το οποίο, ο Δήμος Ερετρίας και η ΔΕΥΑΕ εισέπραξαν 1.000.000 ευρώ από τις τσέπες των φορολογουμένων, για ένα πλασματικό χρέος. Το επίσης εξωφρενικό είναι ότι, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια, εξέδωσαν κοινό δελτίο τύπου, πανηγυρίζοντας την επιχορήγηση του Δήμου με το ποσό αυτό, προφανώς χωρίς(;) να γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ πρώτη ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ....https://eviatoday1.blogspot.com/2018/10/1000000.html

Τα χρήματα αυτά εισπράχθηκαν προκειμένου να πληρώσει ο Δήμος τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που υπήρχαν σε βάρος του. Στην ουσία όμως πρόκειται για μια δικαστική απόφαση, η οποία εκδόθηκε σε βάρος του Δήμου από την ΔΕΥΑΕ, δηλαδή την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του ίδιου του Δήμου!!!
Η υπόθεση έχει ως εξής:
  1. Η ΔΕΥΑΕ χρωστάει στο Δήμο περίπου 1,9 εκ ευρώ (οφειλή και προσαυξήσεις) από τις καταναλώσεις ρεύματος τις οποίες πλήρωνε ο Δήμος για λογαριασμό της επιχείρησης.
  2. Εντελώς ξαφνικά η ΔΕΥΑΕ έθεσε ζήτημα απαιτώντας  από το Δήμο περίπου 1.180.000 ευρώ, εξ αιτίας των καταναλώσεων νερού στις εγκαταστάσεις του Δήμου (γήπεδα κλπ), τα οποία υδροδοτούνταν χωρίς να έχουν μετρητές.
  3. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε ότι υπάρχει οφειλή από τις καταναλώσεις, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το ύψος της και ανέθεσε στην Τεχνική Υπηρεσία να κάνει έλεγχο.
  4. Ακολουθεί μία μελέτη,(5.οοο ο μελετητής) για λογαριασμό της ΔΕΥΑΕ, η οποία αποφαίνεται ότι πράγματι οι οφειλές είναι αυτού του ύψους.
  5. Ο Δήμος δεν κάνει το φυσιολογικό, δηλαδή να τοποθετήσει μετρητές (ρολόγια) νερού στις εγκαταστάσεις του, ώστε να διαπιστώσει ποιες είναι οι καταναλώσεις του και με βάση αυτές να υπολογίσει την οφειλή. Αντίθετα ο Δήμος αποδέχεται σιωπηλό συμβιβασμό με την ΔΕΥΑΕ, χωρίς να περιμένει την βεβαίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και χωρίς καμία τεκμηρίωση, σύμφωνα με την οποία, ο όγκος νερού που υποτίθεται ότι κατανάλωσε, ισοδυναμεί με την υδροδότηση 58 γηπέδων ολυμπιακών προδιαγραφών ή 19 φορές περισσότερο απ ότι χρειάζεται για να ποτιστεί ολόκληρο το νησί των Ονείρων!!!
  6. Ακολουθείται επίσης και άλλη μεθόδευση. Η ΔΕΥΑΕ εκδίδει διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δήμου και ο Δήμος, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής παραιτείται από κάθε νόμιμο μέσον, δηλαδή αφήνει την ΔΕΥΑΕ να κερδίσει την υπόθεση, χωρίς να κάνει καμία ενέργεια, ενώ αρχικώς είχε ασκήσει ανακοπή, από την οποία παραιτήθηκε.  Μάλιστα στη συνεδρίαση της επιτροπής, παρευρίσκεται ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ, της επιχείρησης δηλαδή του Δήμου που έχει εκδώσει την διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δήμου, συμφωνώντας, όπως ήταν φυσικό, με την παραίτηση του Δήμου από ένδικα μέσα (Αυτό αποτελεί και διοικητική παράβαση που επισσείει ακύρωση της απόφασης και ποινή στον παρευρισκόμενο αλλά και τον πρόεδρο της επιτροπής που αποδέχτηκε την παρουσία του).
  7. Η οφειλή τελεσιδικεί κατόπιν, και απομένει να γίνει το εύλογο. Δηλαδή, η, έστω πλασματική οφειλή του Δήμου προς την ΔΕΥΑΕ να συμψηφιστεί με τα χρέη της επιχείρησης προς το Δήμο και η υπόθεση να λήξει εκεί. Δεν συμβαίνει όμως αυτό. Αντίθετα, η ΔΕΥΑΕ κάνει διακανονισμό των οφειλών της στο Δήμο, απαλλάσσεται από τις προσαυξήσεις και πληρώνει την οφειλή της σε μηνιαίες δόσεις!!! Με τον τρόπο αυτό αποκτά και Δημοτική Ενημερότητα προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα που θα προκύψουν από την δικαστική απόφαση.
  8. Ο Δήμος καταφεύγει στο Νόμο που επιχορηγεί  τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες έχουν καταστεί αμετάκλητες με δικαστική απόφαση και ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ με 1.000.000 ευρώ και πλέον, για μια οφειλή που αποδέχτηκε χωρίς να προσφύγει σε ένδικα μέσα, με βάση μια μελέτη η οποία αμφισβητείται.
Έτσι, με το εικονικό παιχνίδι που στήνουν, ο Δήμος Ερετρίας και η ΔΕΥΑΕ, το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή οι φορολογούμενοι, ζημιώνονται με 1.000.000 ευρώ και πλέον και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το ανακοινώνουν πανηγυρίζοντας!!!
Και να σκεφθεί κανείς ότι η ΔΕΥΑΕ, δεν έχει κλείσει ισολογισμό από το έτος 2012!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου