Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς  και παρά τις τυμπανοκρουσίες για έξοδο από τα μνημόνια αλλά και για κανονικότητα στο χώρο της εκπαίδευσης το Δημόσιο σχολείο εξακολουθεί να λειτουργεί με τραγικά μειωμένες πιστώσεις που τώρα πια τείνουν να εξαφανιστούν. 

Τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης και φέτος είναι πολύ οξυμένα με κλείσιμο τμημάτων, με τμήματα 27-29 μαθητών, με τραγικά κενά και ελλείψεις εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες, ακόμα και στα τμήματα των κατευθύνσεων στο τέλος του Οκτώβρη,  ενώ η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη στο Γυμνάσιο και Λύκειο, παραμένουν ανενεργές. Το Λύκειο μετατρέπεται σε ένα ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο, σε ένα φροντιστήριο, όπου η γενική παιδεία υποβαθμίζεται, κι οι πανελλαδικές εξετάσεις διπλασιάζονται (για την απόκτηση του απολυτηρίου και για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια) επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό καθώς οι γονείς και τα παιδιά προσπαθούν να καλύψουν τα κενά του σχολείου με τα φροντιστήρια.
o    το Λύκειο μετατρέπεται σε ένα ακόμα πιο «σκληρό εξεταστικό κέντρο», σε ένα φροντιστήριο - «αρένα»!
o    οι πανελλαδικές εξετάσεις που υπόσχονταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει, όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά διπλασιάζονται (για την απόκτηση του απολυτηρίου και για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια)
o    επιχειρείται ένα συντριπτικό χτύπημα της γενικής μόρφωσης, καθώς η όποια γενική παιδεία υπήρχε έως τώρα σταματά στην Α’ Λυκείου
o    η Γ’ Τάξη μετατρέπεται σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο
o    περιορίζονται δραματικά οι επιλογές σχολών για τους μαθητές, καθώς καλούνται  να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους και το μέλλον τους ήδη από τη Β’ Λυκείου
o    προωθείται πιο αποφασιστικά η πρόωρη επαγγελματική επιλογή
Εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργαζόμενοι γονείς μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτά τα σχέδια.

·          Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης!
·          15 μαθητές ανά τάξη στα τμήματα των κατευθύνσεων, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις, 10 στα εργαστήρια!
·         Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια για το Νέο Λύκειο!

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας στηρίζει τη μαθητική κινητοποίηση μαζί με γονείς και μαθητές/τριες,  τη Δευτέρα 29/10/18 στις 12:00 στο Στρογγυλό (παραλία Χαλκίδας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου