Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ανω - κάτω ξανά η κυβέρνηση από τον «κλεφτοπόλεμο» Καμμένου - Κοτζιά

Άνω - κάτω έχει γίνει ξανά η κυβέρνηση, στον απόηχο της τελευταίας κόντρας ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Σόρος, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ότι ακούστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Άμυνας .


Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο κ.Κοτζιάς επιτέθηκε στον Π. Καμμένο, λέγοντας πως ο υπουργός Άμυνας στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης 16 Οκτωβρίου εξαπέλυσε έναν οχετό λάσπης, ότι δεν περιορίστηκε μόνο στα μυστικά κονδύλια αλλά και ότι είπε πως ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους και να προωθηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς μάλιστα να του απαντήσει κανείς από την κυβέρνηση.

Τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος με δύο ημέρες καθυστέρηση, έκανε retweet δημοσίευμα ιστοσελίδας, με το οποίο διέψευδε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών. 

«Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου , εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες. 

Ο Πάνος Καμμένος στη διαμάχη του με τον Νίκο Κοτζιά βρήκε και έναν σύμμαχο. Τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπρίτζη, ο οποίος είχε δώσει νωρίτερα συνέντευξη δηλώνοντας ότι «Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα", επί της ουσίας, διαψεύδοντας τον Νίκο Κοτζιά. Σημειώνεται ότι, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, τα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν λόγο για υποστήριξη του Χρήστου Σπίρτζη στην εκδοχή Καμμένου ότι ουδέποτε ειπώθηκαν από το στόμα του αυτές οι κουβέντες.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο κ. Σπίρτζης έκανε ένα βήμα πίσω από την πλήρη στήριξή του στον υπουργό Άμυνας και με μήνυμα που ανάρτησε στο twitter είπε ότι «Όταν κάποιος λέει «δεν άκουσα», ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει οτιδήποτε. Απλά, δεν άκουσε».

Το βράδυ της Πέμπτης, εκτυλίχθηκαν και νέα επεισόδια: Ο υπουργός Άμυνας εξαπέλυσε νέες καταγγελές κατά του Νίκου Κοτζιά που ισχυρίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος Τζ. Σόρος βρίσκεται πίσω από εταιρεία έκδοσης βίζα του υπουργείου Εξωτερικών.

«Επειδή βλέπω να γίνεται μεγάλη σπέκουλα και βλέπω να στήνονται ολόκληρα σενάρια πάνω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από εμένα, να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι 50 εκατ. πήρε η κυβέρνηση από τον Σόρος» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, και συμπλήρωσε: «Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, που δεν είχε καμία σχέση με την κυβέρνηση».

Η απάντηση από την πλευρά Κοτζιά δεν άργησε να έρθει, με κύκλους του πρώην υπουργού να επιμένουν σε όσα είπε δημοσίως και μάλιστα, να απευθύνει μήνυμα σε όσους ήταν παρόντες στο υπουργικό συμβούλιο.

«Αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του Υπουργικού συμβουλίου είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε» είναι το μήνυμα του τέως ΥΠΕΞ.

Οι εκατέρωθεν πάντως καταγγελίες μεταξύ του πρώην υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Άμυνας έχουν προκαλέσει εκρηκτικό κλίμα τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται στριμωγμένη στα σκοινιά, ενώ, την ίδια στιγμή, η ατμόσφαιρα αμηχανίας στο κυβερνητικό επιτελείο είναι διάχυτη.

Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που το κυβερνητικό επιτελείο επιχειρεί να διατηρήσει στο προσκήνιο την υπόθεση της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου ως αντιστάθμισμα στις απίστευτες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Την ιδια ώρα, το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό σχετικά με τα πρακτικά του Υπουργικού Συνεδρίου και το τι ειπώθηκε εκεί τόσο από τον Πάνο Καμμένο, όσο και από τον Νίκο Κοτζία, αλλά και από τους παρόντες υπουργούς καθώς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οι αποκαλύψεις μάλιστα του Νίκου Κοτζιά παραμένουν χωρίς απάντηση και διευκρινίσεις από την κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις τις αντιπολίτευσης.

Κλείνει το μάτι σε Κοτζιά ο Φίλης: Έλεγχο σε όλα τα μυστικά κονδύλια
Το μάτι στον Νίκο Κοζιά κλείνει ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, ο οποίος στοιχίζεται πίσω από την θέση του πρώην υπουργού Εξωτερικών σχετικά με τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων στα Υπουργεία.

Ο κ. Φίλης σημειώνει ότι οι Επιτροπές της Βουλής θα πρέπει να ελέγχουν όλα τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι αυτά τα υπουργεία είναι οκτώ σε αριθμό. Ειδικότερα, ο κ. Νίκος Φίλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της υπόθεσης Κοτζιά-Καμμένου. Ο κ. Φίλης υπογράμμισε πως:  «προκύπτει ένα θέμα ελέγχου όλων των μυστικών κονδυλίων ... διαχρονικά υπάρχει θέμα αυθαιρεσίας.

Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση
Στο μεταξύ, η σύγκρουση Κοτζιά – Καμμένου έδωσε την καλύτερη ευκαιρία στην αντιπολίτευση να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης

Όπως επισημαίνουν Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής στις ανακοινώσεις τους Καμμένος και Τσίπρας οφείλουν να δώσουν απαντήσεις, στις σοβαρές καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά.

Ήδη 14 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν αίτημα προς τον πρωθυπουργό προκειμένου να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά ενώ μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά στην οποία μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι ο κ. Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος.


ΝΔ προς Μαξίμου: Λέει αλήθεια ο Καμμένος για συνεργασία Κοτζιά – Σόρος;
Το πρωί της Παρασκευης, με νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να διευκρινιστεί η αλήθεια. Ρωτάει ωστόσο τον πρωθυπουργό εάν γνώριζε τα όσα καταγγέλλει ο Πάνος Καμμένος, σχετικά με την σχέση συνεργασίας του κ. Κοτζιά με τον κ. Σόρος και καλεί τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να δώσει τις σχετικές απαντήσεις.  

Κίνημα Αλλαγής: Ας μας πει επιτέλους ο πρωθυπουργός ποιος είναι ο ψεύτης
Να πάρει θέση στην δημόσια αντιπαράθεση Κοτζιά – Καμμένου για όλα όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο, καλεί τον πρωθυπουργό το Κίνημα Αλλαγής.

«Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει δημοσίως τις καταγγελίες Υπουργού (που έγιναν μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο) περί χρηματισμού της Κυβέρνησης από τον Σόρος και ο Υπουργός – μαζί με το γνωστό δεκανίκι του – το αρνείται κατηγορηματικά», επισημαίνει αρχικά το Κίνημα Αλλαγής και συνεχίζει: «Ας μας πει επιτέλους ο σιωπών Πρωθυπουργός ποιος είναι συκοφάντης ή ποιος είναι ψεύτης». 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/ano-kato-xana-kivernisi-apo-tin-kontra-kotzia-kammenou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου