Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σέτα Ευβοίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής (4/11) σε δασόφυτη περιοχή της Σέτας Ευβοίας.Οι φλόγες ξεπήδησαν από σημείο με πυκνή βλάστηση και σύμφωνα και με τις επικρατούσες συνθήκες, το πιο πιθανό είναι να ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι είτε από απροσεξία είτε από πρόθεση.

Το ευτύχημα ήταν ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ισχυρές δυνάμεις που έφτασαν τα 15 οχήματα και 30 πυροσβέστες, δύο (2) ομάδες πεζοπόρο, ενώ από αέρος ενήργησαν συνολικά τέσσερα αεροσκάφη. Τρεις υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας ενίσχυσαν τις προσπάθειες των Πυροσβεστών.
Οι προσπάθειες όλων είχε ως αποτέλεσμα λίγο μετά τις 16:00’ η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο και να μην κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές και το μεγαλύτερο μέρος από το πανέμορφο δάσος. Συνολικά κάηκαν 80 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στο σημείο βρέθηκε και ο ίδιος ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Σπαής, που σε ανύποπτο χρόνο είχε πει στο LamiaReport ότι παρά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου και ειδικά για την περιοχή της Εύβοιας, θα συνεχίσει να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα, όσο οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου