Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Σε στέλνει εκεί που κυκλοφορούν οι αρχάγγελοι (για την κορούλα μου που γιορτάζει)

Από το πρωί σήμερα μέχρι το τέλος της ημέρας θα ακούω Angie. Την τραγουδάρα των Rolling Stones και θα βρίσκομαι στα ουράνια. Με τις πρώτες νότες, όταν το πρωτοάκουσα το Angie, με τη φωνή βέβαια του ασεβούς κραιπαλιστή Μικ Τζάκερ με χάραξε παντοτινά. Και επειδή εγώ είμαι ευσεβής με το Angie, του 1973, γιορτάζω τη συγκεκριμένη ημέρα 8 Νοεμβρίου.

Σήμερα, λοιπόν, για την Εκκλησία είναι των Παμμέγιστων Ταξιαρχών. Των Αρχαγγέλων, των Αρχιστρατηγών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Γιορτάζουν όσοι βαπτίστηκαν με το όνομα Άγγελος. Και Αγγέλα, την λες και Άντζυ, Angie. Γιορτάζουν και ο Σταμάτης, ο Ραφαήλ, ο Σεραφείμ, ο Ταξιάρχης. Όλες οι ασώματες δυνάμεις των ουρανών.
Μιχαήλ και Γαβριήλ εμφανίζονται στην Παλαιά Διαθήκη, στην εβραϊκή θρησκεία. Τους «είδε» ο προφήτης Δανιήλ σ’ ένα από τα οράματα του. Τη μονομαχία των κριαριών και του τράγου. Και ο αρχάγγελος Μιχαήλ έδωσε την εξήγηση στο Μυστικό των 70 επταετιών. Ποια κινηματογραφική μπούρδα από ταινία του Χόλυγουντ; Σε παρακαλώ! Ομιλούμεν για ιερά κείμενα.
Δίνω στίχους του σπαρακτικού, απόλυτα ρομαντικού κομματιού Angie, αλλά τι σημασία έχουν τα λόγια; Η μουσική είναι που σε παίρνει, που σε βαθαίνει, που σε στέλνει εκεί που κυκλοφορούν οι αρχάγγελοι.
Angie, Angie
When will those dark clouds all disappear
Angie, Angie
Where will it lead us from here
With no lovin' in our souls
And no money in our coats
You can't say we're satisfied
Angie, Angie
You can't say we never tried
Angie, you're beautiful
But ain't it time we say goodbye
Angie, I still love you
Remember all those nights we cried
All the dreams were held so close
Seemed to all go up in smoke
Let me whisper in your ear
Angie, Angie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου