Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Παρέμβαση Δημάρχου Χαλκιδέων σε Συνέδριο της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου


Στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου το Συνέδριο της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου, με τη συνεργασία των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Χαλκίδας.

Το θέμα αφορούσε στις σύγχρονες εξελίξεις για την ίδρυση και κατάργηση της συγγένειας και το ανέπτυξαν γνωστοί επιστήμονες από το χώρο της Νομικής Επιστήμης και όχι μόνο.
Τις εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος μάλιστα είχε και φιλική συζήτηση με τον Ακαδημαϊκό, επίτιμο καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλο, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα, τον επίτιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και άλλους επίσημους προσκεκλημένους.
Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη του Συνεδρίου, ο Δήμαρχος τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Χαλκίδα, μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ελλάδας, με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, να φιλοξενεί τη συγκεκριμένη διοργάνωση, με ένα τόσο σημαντικό και επίκαιρο θεματικό αντικείμενο, με ταυτόχρονα πρόσφορο για ρηξικέλευθες νομικές και κοινωνικές προσεγγίσεις.
Υπογράμμισε ότι οι αλλαγές στην κοινωνία επηρεάζουν ασφαλώς και τον πυρήνα των ανθρωπίνων σχέσεων, την οικογένεια, που είναι και παραμένει ευτυχώς ακόμη, ισχυρός στη Χώρα μας.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων επεσήμανε ακόμη ότι όπως η κοινωνία εξελίσσεται, ακόμη και με ρυθμούς ή σε κατευθύνσεις που μπορεί να μη μας βρίσκουν όλους σύμφωνους, έτσι και το Δίκαιο, που έχει την αποστολή να ρυθμίζει τις σχέσεις των ανθρώπων, πρέπει να προσαρμόζεται, να καινοτομεί  και να ανοίγει νέους ορίζοντες στη ρύθμιση των ανθρωπίνων και εν προκειμένω των οικογενειακών σχέσεων.
Για τον λόγο αυτό – είπε – είναι σημαντικό το Συνέδριο, αφού από διαπρεπείς Ακαδημαϊκούς δασκάλους και νομικούς επιστήμονες τίθενται όλα τα σύγχρονα ζητήματα των ανθρωπίνων σχέσεων, που αναφέρονται στην οικογένεια, τις νέες μορφές σχέσεων και τους νέους θεσμούς του Οικογενειακού Δικαίου.
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Χαλκιδέων, από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα,  μέχρι σήμερα, αναζητά δρόμους εξωστρέφειας, ανάπτυξης και καινοτομίας για την περιοχή, φιλοξενώντας αυτή να γίνει πόλος μεγάλων επιστημονικών, πολιτιστικών και πνευματικών γεγονότων, όπως το συγκεκριμένο Συνέδριο της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου