Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ενημέρωση για τα πυρόπληκτα δάνεια


Το Επιμελητήριο Εύβοιας συνεχίζοντας την ενημέρωση των μελών του για τα πυρόπληκτα δάνεια, γνωρίζει στους επιχειρηματίες τις περιπτώσεις αυτές, κατά τις οποίες η εγγυητική ευθύνη του Δημοσίου για τα πυρόπληκτα δάνεια παύει να ισχύει.

Ετσι και σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών (αρ. πρωτ. Οικ. 2/87270/0025/30.11.2017),  η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δεν ισχύει ιδίως στις εξής περιπτώσεις :
α/ Στην περίπτωση που η Τράπεζα παρακράτησε υπό μορφή ενεχύρου μέρος ή όλο το ποσό του πυρόπληκτου δανείου σε νέα κεφάλαια κίνησης.
β/ Σε περίπτωση που μετά τη σύναψη του πυρόπληκτου δανείου η Τράπεζα μετέβαλε (αύξησε ή περιόρισε) τις εμπράγματες ή ενοχικές εγγυήσεις του δανείου (δηλαδή τις υποθήκες, τα ενέχυρα κλπ).
γ/ Σε περίπτωση που η Τράπεζα συμφώνησε διαφορετικές δόσεις ή διάρκεια δανείου σε σχέση με αυτές που ορίζονται στις Υπουργικές Αποφάσεις για τα πυρόπληκτα δάνεια.
δ/ Στη περίπτωση αλλαγής έδρας ή εγκατάστασης βιομηχανικής ή μεταποιητικής επιχείρησης.
Σημειώνεται δε, ότι για τα πυρόπληκτα δάνεια, για τα οποία δεν ισχύει η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο για τη ρύθμισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου