Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας θα στολίσουν ένα θεματικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο μουσείο Αρέθουσα.


Στο πλαίσιο ενός διαθεματικού project στο μάθημα της Τεχνολογίας με τίτλο: «Τεχνολογία και Τοπική ιστορία» η τεχνολόγος του σχολείου κα Βούργια Βασιλική δημιουργεί μαζί με τους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Χριστουγεννιάτικα στολίδια με θέμα το μύθο της νύμφης Αρέθουσας. 

Απεικονίσεις της Αρέθουσας και του Αλφειού σε νομίσματα, αναγεννησιακούς πίνακες και αγάλματα μετατρέπονται πάνω στο ξύλο σε πανέμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Η κα Βούργια μαθαίνει στα παιδιά μια πρωτότυπη τεχνική δημιουργίας οικολογικών αντικειμένων, καλλιτεχνικά άψογων και εμπνευσμένων από την τοπική ιστορία. 
Τα ξύλινα στολίδια επικαλύπτονται με πολλές στρώσεις ειδικού γuαλιστικού ώστε να έχουν την απαραίτητη Χριστουγεννιάτικη λάμψη.
Η εκπαιδευτικός κα Σοφία Παπαδιόχου επιμελείται με φυσικά υλικά στο μάθημα των καλλιτεχνικών το αστέρι της κορυφής του δέντρου και την επιγραφή που το συνοδεύει: 
Οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, τον Σύλλογο Πολιτών «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ», καθώς και το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιημάτων Βούργιας για την ευγενική χορηγία στις πολιτιστικές δημιουργικές προσπάθειες τους.
Επίσης ευχαριστούν θερμά για τη συνεργασία την Εφορεία Αρχαιοτήτων Νομού Ευβοίας.

Ο στολισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11.30 στο χώρο του Αρχαιολογικού μας μουσείου Αρέθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου