Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Οι αναγνώστες σχολιάζουν.....

Spiros Koutis Την σημερινή διοίκηση του ΟΛΝΕ, δεν την ενδιαφέρει το λιμάνι Χαλκίδας, απλά θέλουν να φύγει από την πόλη,οπως όπως. Πρότειναν ένα άλλο πλάνο, απλά μόνο και μόνο για να μην συμφωνήσουν με την προηγούμενη διοίκηση. 
Το πλάνο βέβαια που προτείνουν υποβαθμίζει το σημερινό λιμάνι. Θέλουν να το μεταφέρουν στα τσιμέντα Χαλκίδας, σε μια προβλήτα 200 μέτρων. Χωρίς χώρους για εναπόθεση φορτίων, εκτός αν συνεργαστούν με την διοίκηση των τσιμεντων και τους παραχωρησουν χώρους, για εναπόθεση φορτίων, τους δρόμους να περνούν τα φορτηγά και όλα αυτά δίχως να ξέρουμε αν κάποια στιγμή η διοίκηση των τσιμεντων απαιτήσει πάλι τις προβλήτες που κατέχει τώρα και που πληρώνει το ενοίκιο κανονικά. 
Οι προβλήτες βέβαια αυτές που ήδη υπάρχουν στο εργοστάσιο, τις οποίες λέει ο ΟΛΝΕ, ότι θα τις πάρει για συνέχεια του νέου λιμανιού, είναι ακατάλληλες για εκφόρτωσης φορτίων που φέρνει το λιμάνι μέχρι και 32 τόνους., αυτές ειχαν μόνο μια ταινία επάνω. 
Είναι στηριγμενες πάνω σε κολώνες όχι σε μπλόκια. Είναι άχρηστες έτσι όπως είναι. Ούτε να τις επισκευάζουν όπως είπαν σε μια συνάντηση,. Φανταστείτε να ακουμπισει πλοίο επάνω με 5000 τόνους, όπως συμβαίνει συχνά κατά την πλευριση ενός πλοίου, έφυγε όλη.Αλλα δυστυχώς δεν ξέρω γιατί επιμένουν εκεί, εφ όσον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δε το θέλουν.
 Όσο για την αρχαιολογία που ισχυρίζονται ανάμεσα Ναυπηγεία Τσιμέντα, δεν υπάρχει καμία απόφαση που νά το απογορευει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου