Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Τα ..."χώνει ο Σπανός στον κυρΑντρέα!! Τι ηθελε ο Μπακογιάννης τον κο ΟΛΝΕ;

"Φόρτωσε" ο Φάνης και "τα'χωσε" στον Παπανδρέα!!
Με αφορμή τις αναρτήσεις του Α. Παπανδρέου κατά της Περιφέρειας "πήρε φωτιά ο Σπανός" και του τα ...χώνει κανονικά αποκαλύπτοντας ότι "ολες οι χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας έχουν γίνει κατόπιν αιτήματος του ΟΛΝΕ" και θυμίζοντάς του επίσης οτι "δεν είναι το ίδιο πράγμα να ορίζεσαι ..αυθαίρετα με μιά υπουργική απόφαση με το να εκλέγεσαι από μισό εκατομύριο πολίτες"!!

Εν τω μεταξύ μετά τις ..προσβλητικές και καταγγελτικές αναφορές του Παπανδρέου κατά της Περιφέρειας μέσω facebook (δεν τόλμησε να τα πεί face to face), τον πήρε την επομένη στο τηλέφωνο ο Κώστας Μπακογιάννης!! Το τι είπαν θα το μάθουμε ...σύντομα!

Δείτε τα "καυτά" και "αποκαλυπτικά" σχόλια του Φάνη Σπανού στα ποσταρίσματα του Παπανδρέου:
"
........Αναφέρθηκε επίσης σε διορισμένες κομματικές Διοικήσεις λες και οι παρατάξεις της Περιφέρειας είναι ακομμάτιστες και δεν προήλθαν από κομματικές διεργασίες και στηρίξεις.
Σε αντίθεση με τον ΟΛΝΕ ο οποίος καλείται να επιβιώσει και να παράξει έργο με 4 εκατ ευρώ έσοδα τον χρόνο, δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ στον ανεξέλεγκτο χορό εκατομμυρίων που έχει στηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πάνω στα λιμενικά έργα, οι οποίοι χωρίς να ρωτήσουν κανένα άλλο ειδικό φορέα μοιράζουν δεκάδες εκατομμύρια στα έργα που θέλουν. Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενέταξε η Περιφέρεια 10 εκατ ευρώ επιπλέον λιμενικό έργο στο Μαντούδι και 10εκατ στον Αγ. Κωνσταντίνο Φθιώτιδας και δεν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν τον Οργανισμό που διαχειρίζεται και λειτουργεί το λιμάνι του Μαντουδίου αν χρειάζεται εκεί όλο αυτό το ποσό ή θα μπορούσε να μοιραστεί και σε άλλα λιμάνια της Β. Εύβοιας όπως η Λίμνη και οι Ωρεοί. 2 εκατ ευρώ λιμενικό έργο εκτελείται στην Γλυφα Φθιώτιδας από την Περιφέρεια και η απέναντι λιμενική εγκατάσταση στον Αγιοκαμπο Β. Εύβοιας είναι υποτυπώδης. Αν είναι να ασκήσουν τέτοιου είδους διοίκηση με τόση προχειρότητα και κατασπατάληση των πόρων και στους Οργανισμούς Λιμένων που διεκδικεί ο Περιφερειακός σύμβουλος τότε οι Περιφέρειες θα δημιουργήσουν και θα φορτώσουν με μαθηματική ακρίβεια άλλη μια κατηγορία προβληματικών επιχειρήσεων στις πλάτες του ελληνικού λαού. "
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥ
"Φάνης Σπανός Αγαπητέ μου Προέδρε, στην ουσία των αιτιάσεών σου, αλλά και επί των λιμενικών διακυβευμάτων γενικότερα, θα τοποθετηθεί συνολικά το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ωστόσο, θα ήθελα άμεσα να σχολιάσω μόνο δύο σημεία.
1. Για όλα -όλα όμως- τα έργα λιμενικού ενιαφέροντος που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, έχει προηγηθεί όχι μόνο αίτημα του ΟΛΝΕ, αλλά το κυριότερο, ειδική μεταξύ μας συνεννόηση και συμφωνία. Αντί, λοιπόν, ανούσιων υπαινιγμών, περιμέναμε την αναγνώριση μιας γενναίας συνεισφοράς, που γίνεται εκτός αρμοδιότητας, αλλά υπέρ των κοινών μας στόχων. Αν παρόλα αυτά, οι χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας σας δημιουργούν πρόβλημα, να το συζητήσουμε, αφού πρώτα συμφωνήσουμε ότι είναι λιγάκι παράδοξο και σίγουρα πρωτοφανές.

2. Δεν εγείραμε ποτέ ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης του ΟΛΝΕ, αλλά, Πρόεδρέ μου, μη μας κουνάς και το δάχτυλο.
Όπως και να το κάνουμε, δεν είναι το ίδιο πράγμα να ορίζεσαι με μια -αυθαίρετη- υπουργική απόφαση και το ίδιο να εκλέγεσαι από μισό εκατομμύριο πολίτες."

.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου