Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια – «Πετσοκόβουν» και την έκπτωση 15% για τους συνεπείς

Με μπαράζ αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος η ΔΕΗ επιδιώκει να ανακτήσει τις επιβαρύνσεις από τις αδιέξοδες κυβερνητικές επιλογές στην αγορά, αλλά και την ίδια τη δημόσια επιχείρηση.Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μανώλης Παναγιωτάκης έκανε χθες γνωστό στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με τους δημοσιογράφους πως η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις τιμολογίων καθώς «δεν μπορεί να απορροφά άλλο τις επιβαρύνσεις, αλλά και προκειμένου να έχει μία επιτυχημένη έξοδο δανεισμού στις αγορές». Για να «χρυσώσει το χάπι» τόνισε πως οι πελάτες που θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό τους θα έχουν έκπτωση 1 ευρώΈκπτωση 1 ευρώ.Έκπτωση 1 ευρώ.

Οι ανατιμήσεις θα περάσουν με την καθιέρωση ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που σημαίνει με απλά λόγια ότι το όποιο κόστος που δεν μπορεί να σηκώσει η ΔΕΗ από την άνοδο των χρηματιστηριακών τιμών των ρύπων θα το μετακυλίει στους καταναλωτές. Σημειώνεται ότι η δημόσια εταιρεία επωμίζεται και μεγάλο κόστος αγοράς δικαιωμάτων CO2 λόγω της λιγνιτικής της παραγωγής.

Επιπλέον, ο ίδιος ο κ. Παναγιωτάκης δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να ψαλιδιστεί και η έκπτωση 15% που απολαμβάνουν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πελάτες της, οι οποίοι και είναι συνεπείς στις πληρωμές τους. Απέδωσε τις δύο αλλαγές στους λογαριασμούς των συνολικά 7,4 εκατομμυρίων πελατών της στις δαπάνες ύψους 1 δισ. ευρώ που επωμίστηκε η δημόσια εταιρεία, όπως η χρέωση για την κάλυψη του ελλείμματος του λογαριασμού των ΑΠΕ, οι δημοπρασίες προθεσμιακών προϊόντων, κ.λπ. Επιβαρύνσεις, οι οποίες κατά κύριο λόγο προκλήθηκαν από κυβερνητικές επιλογές.

Υπενθυμίζεται πως εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις πληρώνουν από τον περασμένο μήνα και άλλη αύξηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Ο λόγος για την επιβολή χρέωσης 1 ευρώ για όσους επιλέγουν να λαμβάνουν σε έντυπη μορφή και ταχυδρομικώς τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου