Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Σίμος Κεδίκογλου: «Πρόθυμοι οι κυβερνώντες να κάνουν μία κυβέρνηση «κουρελού» με «ρετάλια» από άλλα κόμματα»


Εντυπωσιακή χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου τη μεταστροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχολιάζοντας την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, τονίζοντας ότι το να αλλάζει κανείς τόσο ριζικά θέση στην πολιτική είναι κάτι που σπανίζει.

Ο βουλευτής μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, στην εκπομπή «‘Ωρα Ελλάδος 5.30» επεσήμανε το γεγονός, ότι η κα Άνγκελα Μέρκελ τουλάχιστον αναγνωρίζει την αντίθεση της πλειονότητας του ελληνικού λαού στη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και το ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τη στάση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας: «είναι μία επίσκεψη εργασίας, η οποία δεν ξέρω κατά πόσο ωφελεί αυτόν που νομίζει ότι θα ωφεληθεί, γιατί με δεδομένη την αντίδραση του 70% με 75% των Ελλήνων στη συμφωνία των Πρεσπών το να έρχεται η Γερμανίδα Καγκελάριος για να στηρίξει αυτή την επιλογή, δεν ξέρω πόσο θα έχει αποτελέσματα, συνήθως αυτά γυρνάνε μπούμερανγκ».
Ερωτηθείς στη συνέχεια σχετικά με τα όσα ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «δεν υπάρχει κάτι σαφές και ξεκάθαρο, δεν έχω ξανακούσει την έκφραση πρόωρες εκλογές εν ευθέτω χρόνω, είναι η απόλυτη ασάφεια. Αυτό που διαπίστωσα από τη συνέντευξη είναι ένας εκβιασμός στον κ Καμμένο, ότι δηλαδή, αν θες να φύγεις φύγε, αλλά θα σου κρατήσω τους βουλευτές. Βλέπω, επίσης, έναν κυνισμό από την πλευρά των κυβερνώντων, ότι είναι πρόθυμοι να κάνουν και μία κυβέρνηση «κουρελού» με «ρετάλια» από άλλα κόμματα. Αυτά  δεν έχουν ξαναγίνει στην κοινοβουλευτική μας ιστορία την πρόσφατη τουλάχιστον και δεν μπορεί να σταθεί σε βάθος χρόνου μία τέτοια επιλογή. Εμείς καλωσορίζουμε να έρθει στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Όσο για την πρόταση μομφής είναι ένα «όπλο» που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία φορά στο εξάμηνο και πρέπει να συνυπολογίζεις και τη συγκυρία και την κοινοβουλευτική αριθμητική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου