Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Θήβα: Εντοπίστηκαν αναβολικά

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εντοπίσθηκαν εντός εμπορευματοκιβωτίου μεταφορικής εταιρείας, πλήθος συσκευασιών & φιαλιδίων, που περιείχαν αναβολικά σκευάσματα

Κατασχέθηκαν συνολικά (21.068) δισκία, (2.791) φιαλίδια & κενές χάρτινες συσκευασίες αναβολικών σκευασμάτων
Ως φερόμενοι αποστολείς αποτελούσαν εταιρείες εμπορίας ελαίων & καλλυντικών, περιοχών της Αττικής, με τα παραστατικά έγγραφα της παραγγελίας να είναι πλαστά

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εντοπίσθηκαν βραδινές ώρες της      18-01-2019, εντός εμπορευματοκιβωτίου μεταφορικής εταιρείας, στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών, πλήθος συσκευασιών & φιαλιδίων, που περιείχαν αναβολικά σκευάσματα.
Συνολικά από τους αστυνομικούς βρέθηκαν εντός του εμπορευματοκιβωτίου και κατασχέθηκαν:
  • (123) κυτία που περιείχαν συνολικά (10.650) δισκία αναβολικών σκευασμάτων,
  • (2.791) φιαλίδια – αμπούλες, που περιείχαν αναβολικές ουσίες σε υγρή μορφή,
  • νάιλον συσκευασία που περιείχε συνολικά (10.418) δισκία, η χημική σύσταση των οποίων θα διερευνηθεί εργαστηριακά και
  • κενές χάρτινες συσκευασίες, με εμπορικές ονομασίες αναβολικών σκευασμάτων.

Οι παραπάνω ουσίες είχαν τοποθετηθεί εντός μεταλλικών δοχείων που περιείχαν ελιές, καθώς και εντός χάρτινης συσκευασίας καλλυντικών, οι οποίες προερχόντουσαν από αντίστοιχες εταιρείες που εδρεύουν σε περιοχές της Αττικής.
Οι εν λόγω εταιρείες αποτελούσαν και τους φερόμενους αποστολείς, πλην όμως στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα συνοδευτικά παραστατικά έγγραφα της παραγγελίας ήταν πλαστά.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπισθούν οι αποστολείς και οι παραλήπτες του «δέματος», οι οποίοι αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για παράβαση νομοθεσίας περί αθλητισμού και καταπολέμησης του ντόπινγκ.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου