Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Φθιώτιδα: Έμειναν από καύσιμα στο δρόμο εν ώρα υπηρεσίας

Ένα όχι και τόσο συνηθισμένο περιστατικό διαδραματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής λίγο έξω από τη Λαμία.Το υπηρεσιακό όχημα των αστυνομικών της Β’ ΟΠΚΕ Φθιώτιδας έμεινε από καύσιμα στο 203ο χιλιόμετρο Αθηνών - Λαμίας, επιστρέφοντας από διατεταγμένη υπηρεσία στο γήπεδο της Λιβαδειάς για το ματς Λεβαδειακός - Ολυμπιακός.Το περιστατικό κατήγγειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας (ΕΑΣΥΦ), στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ, τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Χρήστο ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ, ενώ το περιεχόμενο κοινοποιήθηκε στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχο Αστέριο ΜΑΝΤΖΙΩΚΑ και στο Διευθυντή Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικό Διευθυντή Μιχαήλ ΤΣΑΤΣΗ.

Η ανακοίνωση - καταγγελία έχει ως εξής:

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, με μεγάλη αγανάκτηση και δικαιολογημένη οργή, πληροφορήθηκε για ένα γεγονός που συνέβη εχθές (13/01/2019) και βραδινές ώρες. Η Β΄Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας καθώς και η Διμοιρία Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας είχαν διαταχθεί να ενισχύσουν την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας για λήψη αστυνομικών μέτρων κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα, κατηγορίας Super League, μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς. Μετά την λήξη των μέτρων και την αποδέσμευσή τους, η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος ξεκίνησε με το υπηρεσιακό όχημα για την επιστροφή στην έδρα τους (Λαμία). Στην διαδρομή όμως τα καύσιμα του οχήματος που επέβαιναν «τελείωσαν» με αποτέλεσμα το υπηρεσιακό όχημα να ακινητοποιηθεί εν μέσω της ΠΑΘΕ και συγκριμένα στην 203 χ/θ, θέτοντας την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων σε κίνδυνο!!!

Γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη δυστοκία στην προμήθεια και χορήγηση καυσίμων στα υπηρεσιακά οχήματα της Δ.Α. Φθιώτιδας εξαιτίας του περιορισμού των δαπανών και του ημερήσιου πλαφόν στα χορηγηθέντα λίτρα από το στρατιωτικό πρατήριο. Οι συνάδελφοι, εντούτοις καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, ακόμα και σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, αφού η χορήγηση καυσίμων γίνεται με το «σταγονόμετρο»!!!

Όταν όμως σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ.: 8106/19/66830 από 10-01-2019 διαταγή της Δ.Α. Φθιώτιδας, διατάσσονται αστυνομικοί της διευθύνσεώς μας για εκτέλεση υπηρεσίας 120 χιλιόμετρα μακριά, είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να ληφθεί μέριμνα, σε βαθμό τουλάχιστον τέτοιο, ώστε να μπορέσουν να εκτελέσουν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους, και βέβαια να επιστρέψουν ασφαλώς και έγκαιρα στην έδρα τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΑΣ.Υ.Φθιώτιδας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν επρόκειτο να ανεχθεί παρόμοιες καταστάσεις που απαξιώνουν και ευτελίζουν την θεσμική υπόσταση του λειτουργήματός μας και ΣΥΝΑΜΑ απαιτεί την άμεση δημιουργία πρατηρίου υγρών καύσιμων αποκλειστικά για τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου