Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

«Πέρασε» η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα πυροδοτεί η έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής των Σκοπίων των αλλαγών στο Σύνταγμα της χώρας, που προβλέπονται στην Συμφωνία των Πρεσπών. Το πολυήμερο θρίλερ πήρε τέλος, καθώς ο Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε τις ψήφους των αλβανόφωνων βουλευτών που ήταν απαραίτητες κι έτσι πλέον, ότι ήταν να γίνει από την πλευρά των Σκοπίων έχει γίνει
Υπέρ των αλλαγών τάχθηκαν 81 βουλευτές από τους 120, καλύπτοντας την απαιτούμενη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.
Η συνεδρίαση της ολομέλειας ξεκίνησε με πολύωρη καθυστέρηση το απόγευμα της Παρασκευής, σχετικά με τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Νωρίτερα το απόγευμα, η κυβέρνηση της πΓΔΜ ανακοίνωσε και επίσημα ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την υιοθέτηση, από την Βουλή, των συνταγματικών τροπολογιών, με την οποία εξασφαλίζεται πλειοψηφία τουλάχιστον δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές).
Η "καυτή πατάτα" περνάει τώρα στα ελληνικά χέρια κι αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην Αθήνα σε ότι αφορά την κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή προς κύρωση, κάτι που αποτελεί σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο αιτία αποχώρησης του από την Κυβέρνηση, την οποία πάντως είπε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου