Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Οι δικαιολογίες της ΔΕΥΑΧ, και τί λέμε εμείς... Αλλά και αυτή τη φορά ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ!!


Μετά την αποκατάσταση της ομαλής υδροδότησης όλων των καταναλωτών της Χαλκίδας από χθες, 10.1.2019,  χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων της Δ.Ε.Η. και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., τους οποίους ευχαριστούμε δημόσια και έχοντας ίδια γνώση των ακραίων συνθηκών που επικρατούσαν για δύο ημέρες στην περιοχή των Καθενών που βρίσκεται το Υδραγωγείο μας,  είμαστε υποχρεωμένοι για την τάξη των πραγμάτων να διασαφηνίσουμε τα εξής : (με μαύρα γράμματα οι απόψεις την εταιρείας και με κόκκινα τα σχόλια μας)


1.Το δίκτυο της Δ.Ε.Η. που τροφοδοτεί τις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΧ στην περιοχή Κουμπές, Καθενών είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές λόγω πτώσης δέντρων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σ’ αυτές όπως και στην ευρύτερη Κεντρική Εύβοια, για δύο ημέρες, η δε αποκατάσταση των ζημιών έγινε σε ακραίες συνθήκες και με αδυναμία πρόσβασης λόγω του χιονιού και του πάγου (μόνο με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα της ΔΕΗ).
 *οι ευθύνες της ΔΕΗ τεράστιες αφού της είχε επισημανθεί από την Πολιτική προστασία της Περιφέρειας οι κίνδυνοι που υπάρχουν από τα δέντρα που είναι επικίνδυνα για το Δίκτυο, αλλά κανείς τους δεν ασχολήθηκε με αυτό!! Αποτέλεσμα σχεδόν όλες οι διακοπές να οφείλονται στα πεσμένα δέντρα!!

2.Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. σε 24ωρη βάρδια, μέσω του συστήματος τηλεχειρισμού, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εναλλακτική τροφοδοσία των περιοχών που τροφοδοτούνταν από το Υδραγωγείο Ερίων, όπου αυτό ήταν δυνατό και αντίστοιχα, τα συνεργεία της ήταν δίπλα στα συνεργεία της Δ.Ε.Η. προκειμένου να θέσουν, αμέσως μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, χειροκίνητα, όλες τις πηγές υδροδότησης. Όλη η διαδικασία μέχρι την αποκατάσταση της υδροδότησης συντονιζόταν από την Διοίκηση της Επιχείρησης.
* ....η ποία δεν απαντούσε ούτε στα τηλέφωνα για την ενημέρωση των πολιτών, και ουδεμία ανακοίνωση της επιχείρησης στα ΜΜΕ για να ενημερωθούν οι πολίτες παρά μόνο όταν το θέμα πήρε διαστάσεις από τα ΜΜΕ, τότε έριξε όλες τις ευθύνες στη ΔΕΗ για να κρύψουν την δικιά τους ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!!!!

3.Η καθυστέρηση της ομαλής υδροδότησης όλων των καταναλωτών , σε σχέση με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, παρ’ όλες τις προσπάθειες των συνεργείων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., οφείλεται στον αναγκαίο χρόνο που απαιτείτο για την επαναπλήρωση και εξαέρωση των δεξαμενών και του δικτύου που είχαν αδειάσει εντελώς, ενώ οι υπερβολικές καταναλώσεις των πολιτών που είχαν νερό την επόμενη μέρα, «μ’ ένα λάστιχο στο χέρι», παρά τις εκκλήσεις για οικονομία νερού δεδομένων των συνθηκών, δεν βοηθούσαν την κατάσταση.
 *δηλαδή φταίνε οι πολίτες που δεν ήξεραν τι ακριβώς συμβαίνει; Εσείς ποιά προληπτικά μέτρα πήρατε γνωρίζοντας ότι έρχονται δύσκολες καιρικές συνθήκες; Ποιό ηταν το σχέδιο σας αφού ήταν πολύ πιθανόν να υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος; Αυτό να μας πείτε....

4. Δεδομένου ότι το Υδραγωγείο Ερίων καλύπτει το 40% περίπου των υδρευτικών αναγκών της πόλης και το υπόλοιπο 60% καλύπτεται από το Υδραγωγείο Παραλίμνης και παρ’ ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. έχει μεριμνήσει για την διασύνδεση τους και την δυνατότητα αμφίδρομης τροφοδοσίας κάποιων δεξαμενών που είναι εφικτό ποσοτικά και υψομετρικά, είναι προφανές ότι είναι αδύνατη η κάλυψη του 100% των αναγκών όλου του Υδραγωγείου που βγήκε εκτός, από το Υδραγωγείο Παραλίμνης βάσει ποσοτήτων, υψομέτρων, αρχιτεκτονικής του δικτύου και της θέσης των δεξαμενών.
*...καί εδώ ομολογείται ότι δεν υπάρχει ανασχεδιασμός, ενώ θα έπρεπε να έχετε προσαρμοστεί στα σύγχρον δεδομένα, αλλά μάλλον τα έχετε γραμμένα στον ..λίζο!!
  
5. Τέλος με αφορμή σχόλια που έγιναν εκ των υστέρων στις εφημερίδες και το ραδιόφωνο, ότι «μία γεννήτρια θα … έσωζε» οφείλουμε να κάνουμε γνωστό στους καταναλωτές μας ότι ο Δήμος Χαλκιδέων (ΔΕ Χαλκίδας, Ανθηδώνας, Αυλίδας, Ληλαντίων & Αρτάκης) υδροδοτείται από συνολικά 39 Γεωτρήσεις και 35 Δεξαμενές, χωρίς να συνυπολογίζονται οι τοπικές Η/Μ εγκαταστάσεις ανύψωσης πίεσης και ελέγχου μέσα στην πόλη. Όλες οι παραπάνω εγκαταστάσεις τροφοδοτούνται προφανώς από το δίκτυο της Δ.Ε.Η. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος και η ισχύς των εγκαταστάσεων μας, μόνη της η Δ.Ε. Χαλκίδας έχει εγκατεστημένη ισχύ 1.600 ΚVA (1,6 MVA) στο Υδραγωγείο Παραλίμνης (60% παραγωγής νερού της Δ.Ε.) με 6 ενεργές γεωτρήσεις.
Οι έχοντες στοιχειώδεις τεχνικές γνώσεις καταλαβαίνουν από τα παραπάνω ότι, η εφεδρική ηλεκτρική τροφοδοσία των εγκαταστάσεων μας με γεννήτριες, ούτως ώστε να υδροδοτείται η πόλη ανεξάρτητα από τη ΔΕΗ, είναι τεχνικοοικονομικά ασύμφορη σε σχέση με το αποτέλεσμα και μάλιστα σε βάρος άλλων έργων υποδομής που χρηματοδοτεί η Επιχείρηση προς όφελος των καταναλωτών της.
   Για τούτο μας λυπούν ιδιαίτερα οι ισχυρισμοί αυτοί, πολύ δε περισσότερο αυτοί που  προέρχονται από εργαζόμενους και συνδικαλιστές της Επιχείρησης, αναφέροντας στις εφημερίδες για εφεδρικούς πετρελαιοκινητήρες συνδεμένους με πομόνες, από τα παλιά χρόνια, που η Χαλκίδα υδροδοτείτο αποκλειστικά από 7 πηγάδια στο Λήλα ποταμό.
*...θα μπορούσατε τουλάχιστον, εσείς οι έχοντες στοιχειώσεις γνώσεις, να έχετε δύο ζεύγη (γεννήτριες) μία ανα βασικό αντλιοστάσιο (Ερια-Ουγκρα) ούτως ώστε να μην έχει σταματήσει τελείως η ροή του νερού, να μην παγώσουν και σπάσουν οι πομώνες και οι βαλβίδες και να μην στερέψουν οι δεξαμενες!! Εσείς όμως ...χρόνια τώρα ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ , και από την μιά θέλετε να κάνετε οικονομία στην επιχείρηση την οποία έχετε ..μαδήσει στην κυριολεξία (όπως λέει και ο Δήμαρχος) και απολαμβάνετε τους προκλητικούς σας μισθούς εχοντας αφήσει την πόλη και τους πολίτες στην τύχη τους!!
Και επειδή μιλάτε για κόστος ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΤΕ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ δια παν ενδεχόμενο (χωρίς πολλά χρήματα)!! ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....

 6. Παρά ταύτα, πρέπει να αναφερθεί ότι η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία που είχε εκπονήσει τις σχετικές μελέτες, κατάφερε τελικά τον Δεκέμβριο 2018 να εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος» την προμήθεια Ηλεκτροπαραγωγών ζευγών εφεδρικής τροφοδοσίας καίριων εγκαταστάσεων της, Προϋπολογισμού 310.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α., διασαφηνίζοντας πάντα ότι ισχύει το πνεύμα των παραπάνω αναφερόμενων, περί αδυναμίας ολικής εφεδρείας ισχύος, σε ακραίες περιπτώσεις όπως η αναφερόμενη.
*....αααα!!! αφού όπως ισχυρίζεστε πιό πάνω ότι σε τίποτα δεν θα βοηθούσε η εγκατάσταση ηλεκτρογεννητριών στα αντλιοστάσια ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣΤΕ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΙΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙΡΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ και μάλιστα σε πολύ ...αλμυρές τιμές οπως μας πληροφόρησαν οι ..γνωρίζοντες και ειδικοί;
Βλέπετε αυτοδιαψεύδεστε.....

 7.Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως ότι, στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που διανύουμε, διάφοροι τσαρλατάνοι της πολιτικής, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να επιβιώσουν πολιτικά. Η κοινωνία αντιλαμβάνεται αυτά τα παιχνίδια και σύντομα με την ετυμηγορία της θα ανταμείψει όλους εκείνους που με όραμα, σχεδιασμό, προγραμματισμό, επιμονή,ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς, επιχειρούν να οικοδομήσουν σε στέρεες βάσεις την ανάπτυξη του Δήμου Χαλκιδέων.
*.....σε αυτό δεν μπορούμε να απαντήσουμε!! Την απάντηση θα σας δώσει η κοινωνία , ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ!!!

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου