Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Ανέγερση του νέου Λυκείου Σκύρου

Εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 (ΕΣΠΑ) η ανέγερση του νέου Λυκείου Σκύρου. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.540.795,60€ προβλέπει την ανέγερση κτιρίου για μεταστέγαση του Λυκείου Σκύρου, που σήμερα συστεγάζεται με το Γυμνάσιο Σκύρου, σε οικόπεδο το οποίο αγόρασε ο Δήμος Σκύρου.
Η ένταξη του νέου Λυκείου Σκύρου, ενός σημαντικού και απαραίτητου έργου, είναι αποτέλεσμα του σωστού σχεδιασμού, του έγκαιρου προγραμματισμού και της γόνιμης συνεργασίας με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που όλο αυτό το διάστημα ως δημοτική αρχή επιδιώκουμε. Μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών το επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοπράτηση και η έναρξη των εργασιών υλοποίησης του έργου.

Η ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει το επιστέγασμα της πολύμηνης και επίμονης προσπάθειας του Δήμου Σκύρου για την εξασφάλιση ποιοτικότερων συνθηκών εκπαίδευσης στους μαθητές μας με την οριστική λύση στο ζήτημα στέγασης του Λυκείου Σκύρου, καθώς αναμένεται να δημιουργήσει νέους λειτουργικούς και σύγχρονους χώρους, ικανούς να υποστηρίξουν τις απαιτήσεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να δώσουν ώθηση για περισσότερες επιτυχίες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Δήμος Σκύρου με τη σειρά του, ευχαριστεί τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Σκύρου και τον Τοπογράφο Μηχανικό, Βαγγέλη Σπίθα για τη βοήθειά τους.

Καλή Χρονιά και να ευχηθούμε το νέο έτος να μας φέρει και άλλες τέτοιες χαρμόσυνες ειδήσεις που συνεπάγονται με νέα μεγάλα έργα για τη Σκύρο και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου