Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Γιάννης Τζαβάρας: «Τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας έχουν χτυπήσει προ πολλού «κόκκινο»

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας περιόδευσε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Τζαβάρας. Συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις πολιτικές εξελίξεις, για τα προβλήματα και ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα οποία τους εμποδίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο λαό που τις έχει ανάγκη. Σε δήλωσή του επισήμανε: «Τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας έχουν χτυπήσει προ πολλού «κόκκινο». Η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και η στρατηγική της Ε.Ε., την οποία υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ενισχύουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας και έχουν οδηγήσει σε μεγάλη περικοπή των κρατικών δαπανών και στην υποχρηματοδότηση των μονάδων υγείας του νομού, δημιουργώντας πολλά προβλήματα και το κυριότερο μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό. Την ίδια στιγμή που δαπανούν 4 δις για το ΝΑΤΟ, για την υγεία του λαού δίνουν ψίχουλα!
Η κατάσταση αυτή είναι οδυνηρή τόσο για τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής όσο και για τους εργαζόμενους που δουλεύουν κάτω από αφόρητες συνθήκες εντατικοποίησης, καταπάτησης των δικαιωμάτων τους. Στο νομό της Εύβοιας, το Νοσοκομείο της Χαλκίδας, παρά τις μεγάλες προσπάθειες του προσωπικού δεν δύναται να καλύψει στοιχειωδώς τις ανάγκες του λαού της περιοχής, των 250.000 και πάνω κατοίκων. Η 24ωρη λειτουργία του Νοσοκομείου 365 ημέρες το χρόνο έχει φτάσει στα όρια τους εργαζόμενους. Η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση προκαλεί ελλείψεις σε βασικά αναλώσιμα υλικά και προβλήματα στη συντήρηση του υπάρχοντος εξοπλισμού. Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω των απαρχαιωμένων χώρων και υποδομών του Νοσοκομείου. Την ίδια στιγμή οι τομείς της καθαριότητας και φύλαξης έχουν ανατεθεί σε εργολαβικές εταιρείες. Αυτή είναι η μεταμνημονιακή κανονικότητα που διαφημίζει η κυβέρνηση!
Ταυτόχρονα, εκρεμμεί να τεθεί σε λειτουργία το νέο κτίριο του Νοσοκομείου, που καθυστερεί εδώ και πολλά χρόνια, έχει γίνει σα «το γεφύρι της Άρτας», αποδεικνύοντας ότι για τις εκάστοτε κυβερνήσεις η υγεία του λαού δεν αποτελεί προτεραιότητα μπροστά στις επιδοτήσεις και την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Είναι αυτονόητο εν έτει 2019 η πρωτεύουσα του Νομού Εύβοιας να έχει ένα σύγχρονο Νοσοκομείο. Διεκδικούμε να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες για τα σύνοδα έργα του Νοσοκομείου. Να εξοπλιστεί κατάλληλα με υλικά και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Να εξασφαλιστεί με μαζικούς διορισμούς επαρκές προσωπικό για τη λειτουργία του, μόνιμης και πλήρους απασχόλησης, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Να πραγματοποιηθούν γρήγορα τα έργα οδοποιοίας πριν τεθεί σε λειτουργία για να μην ταλαιπωρούνται εργαζόμενοι και ασθενείς. Διεκδικούμε να ολοκληρωθούν τα έργα του νέου νοσοκομείου με κρατικά κονδύλια και χωρίς να αναμειχθούν ιδιώτες, χωρίς να πέσει το βάρος στις πλάτες του λαού. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να μην καταλήξει το νέο νοσοκομείο να είναι ένα κουφάρι. Η κυβέρνηση, η περιφέρεια, ο δήμος, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που έχουν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του, έχουν την ευθύνη να την εξασφαλίσουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου