Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

80% κάτω ο τζίρος των καταστημάτων εστίασης από τους ελέγχους για το κάπνισμα!

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες οι καταστηματάρχες της Χαλκίδας, μετά την βροχή προστίμων για το κάπνισμα, εξ αιτίας των εκτεταμένων ελέγχων που πραγματοποιούνται.

Οι καφετέριες είναι άδειες, τα ουζερί επίσης, ενώ το ίδιο ισχύει για τις ταβέρνες αλλά και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.
Η κίνηση στα καταστήματα έχει περιοριστεί, αφού οι καπνιστές προτιμούν να καθίσουν στο σπίτι τους παρά να βγουν έξω χωρίς να έχουν την δυνατότητα να καπνίσουν, ενώ ο τζίρος των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της εστίασης έχει μειωθεί δραματικά.
Ωστόσο, ο Νόμος είναι Νόμος και πρέπει να τηρείται, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για επιλεκτική εφαρμογή του. Από την άλλη πλευρά όμως, πρέπει να δοθεί η δυνατότητα, σε όσους καπνίζουν να μπορούν να συναθροίζονται σε χώρους όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, όπως επίσης και στους μη καπνίζοντες να επιλέγουν τους δικούς τους χώρους, χωρίς καπνό.
Αυτό δεν γίνεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, οπότε, μάλλον ο αντικαπνιστικός Νόμος χρειάζεται προσαρμογή ώστε οι καταστηματάρχες να επιλέξουν το κοινό τους και οι πολίτες επίσης να έχουν την δυνατότητα επιλογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου