Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταδικάζει τον κ. Κυριτσόπουλο

Καταδικάζουμε τη νέα προσπάθεια του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Κυριτσόπουλου που επανέρχεται με νέα επίθεση προς την ΕΛΜΕ, στοχοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση στο πρόσωπο της προέδρου της με Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η πρόσφατη προσπάθεια του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και διεξαγωγής των εκλογών της ΕΛΜΕ Εύβοιας σε όλες τις περιοχές του νομού τελικά έπεσε στο κενό. Ευθύνες έχουν οι άλλες παρατάξεις γιατί συναντήσαμε απόλυτη ταύτιση των δυνάμεων ΣΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ) -ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ σε ΕΛΜΕ και ΝΤ ΑΔΕΔΥ γιατί καλύπταν τη συγκεκριμένη μεθόδευση του ΔΔΕ. Τώρα, η ΕΔΕ προς το πρόσωπο της προέδρου αφορά, σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέρονται οι κατηγορίες του ΔΔΕ, αποφάσεις του ΔΣ για συνδικαλιστικές παρεμβάσεις. 
Επιβεβαιώνεται ότι δεν πρόκειται για προσωπικές διαφορές τελικά, αλλά δύο πολιτικές που συγκρούονται. Από τη μία, η απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιλαϊκών αντιεκπαιδευτικών νόμων από τον ΔΔΕ, και μάλιστα με περισσό ζήλο, κατ΄ εντολήν της κυβέρνησης, και από την άλλη μια προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών αυτής της πολιτικής από την ΕΛΜΕ κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, με στήριξη των καθηγητών και των σχολείων που δεινοπαθούν από αυτή τη πολιτική.
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, οι ελλείψεις και τα προβλήματα στα σχολεία της Εύβοιας είναι πολλά. Οι συνάδελφοι και οι μαθητές κινητοποιήθηκαν για υπεράριθμα τμήματα, κενά σε εκπαιδευτικούς κ.ά. με τη στήριξη από την πλειοψηφία του ΔΣ, ζητώντας συναντήσεις με τον Διευθυντή. 
Ο ΔΔΕ δεν απαντούσε στο ΔΣ, κρυβόταν, δεν ερχόταν στα ραντεβού, δεν υλοποιούσε τίποτε απ΄ότι δεσμευόταν, με τις πλάτες της ΣΕΡΑ που άλλωστε ο εκλεγμένος της ΣΕΡΑ είναι και αναπληρωτής του Διευθυντή. Για τον κ. Κυριτσόπουλο υπάρχει μόνο μία αποστολή να εκτελέσει: να μπαλώσει τρύπες στη παιδεία ώστε να μη φαίνεται το χάλι της, να βοηθήσει τη κυβέρνηση στο να πετύχει τα πλεονάσματά της, κόντρα στις ανάγκες του λαού.
Με το εγχείρημα αυτό, η κυβέρνηση και τα διορισμένα στελέχη της προσπαθούν να προλάβουν τις αντιδράσεις που φοβούνται ότι θα εκδηλωθούν από τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, γιατί καμιά κανονικότητα δεν ήρθε στην εκπαίδευση όπως δήλωσαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς. 
Γι’ αυτό η επίθεση δεν αφορά απλά το πρόσωπο της προέδρου, αλλά την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση. Αυτή είναι η δημοκρατία κι ο προοδευτισμός που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ!
Είναι ευθύνη των δυνάμεων που απαρτίζουν το ΔΣ της ΕΛΜΕ να τοποθετηθούν σε αυτό. Να οργανωθεί από το ΔΣ πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων καθηγητών για να πέσει στο κενό η επιχείρηση παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. 
Έτσι θα αντιμετωπιστεί η επίθεση της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ που μέσω του διορισμένου της προσπαθεί να βάλει εμπόδια. Γι’ αυτό και όσο μένει η αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο βολεύει τελικά να χάνεται η ουσία.
Καλούμε όλους τους συνάδελφους καθηγητές και τα σωματεία δημόσιου και ιδωτικού τομέα να σταθούν αποφασιστικά ενάντια στη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Καλούμε σε αποφασιστική αλλαγή στους συσχετισμούς στα σωματεία, υπέρ των ταξικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου