Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Σίμος Κεδίκογλου: Καθυστερήσεις στην καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες του Μαντουδίου.

«Πέντε μήνες έχουν περάσει μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά», που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στην περιοχή Μαντουδίου της Βόρειας Εύβοιας, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018και οι πληγέντες, ακόμα, περιμένουν την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για άμεση χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης 5.000 ευρώ ανά κατοικία και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση». Αυτό υπογραμμίζειο Σίμος Κεδίκογλου με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ζητώντας να δοθούν απαντήσεις, γιατί μέχρι σήμερα οι δικαιούχοι (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) δεν έχουν λάβει το εφάπαξ οικονομικό επίδομα, καθώς και ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής του.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει:

«Παρότι προβλέφθηκε η χορήγηση του επιδόματος ως εφάπαξ ενίσχυσης και ενώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, εντούτοις δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια και εξέλιξη όσον αφορά στην καταβολή των ποσών στους δικαιούχους, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους και τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής να χάνονται από τη μία στιγμή στην άλλη.

Επαγγελματίες και νοικοκυριά αναμένουν εναγωνίως εδώ και μήνες την «άμεση καταβολή» της ενίσχυσης για να σταθούν ξανά στα πόδια τους, καθώς σήμεραβρίσκονται σε απόγνωση, εξαιτίας και της γενικότερης οικονομικής ασφυξίας και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ακόμα και τις βασικές ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών τους. Η δυσχερής αυτή οικονομική κατάσταση, δυστυχώς, επιδεινώθηκε δραματικά μετά και τις σοβαρέςκαι εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες, καταστήματα και σπίτια που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου