Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Γ. ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ: "Δεν θα μπω σε καμία διαδικασία ανόητου ανταγωνισμού, μικροπολιτικής και στείρας αντιπαλότητας."

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης μίλησε στη δημοσιογράφο Ματίνα Ρέτσα για το συνδυασμό του "Ώρα Ανόδου" και για τα σχέδια του για τον Δήμο. Διαβάστε τι λέει για το πρόγραμμα του συνδυασμού και την επόμενη ημέρα στο δήμο εάν εκλεγεί.

Ματίνα Ρέτσα-κ.Τσαπουρνιώτη ξεκινώντας τη συνέντευξή μας να ζητήσω να μας πείτε δυο λόγια για εσάς.
Γιώργος Τσαπουρνιώτης-Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αχλάδι Ευβοίας όπου διαμένω μέχρι και σήμερα. Είμαι 38 χρονών. Είμαι παντρεμένος με την κοινωνική λειτουργό Γρηγορία Σταμπέλου και έχουμε αποκτήσει δύο κόρες την Ιωάννα, 9 χρονών και την Μαριτίνα 6 χρονών. Σπούδασα Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΤΕΙ Χαλκίδας και εν συνεχεία αποφοίτησα από το Τμήμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων της ΑΣΠΑΙΤΕ Λειβαδιάς. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο χώρο των κατασκευών. Διατηρώ μία μονάδα έτοιμου σκυροδέματος στη Στροφυλιά και μία επιχείρηση με υλικά οικοδομών στο Αχλάδι.

Ματίνα Ρέτσα-Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με το Δήμο?
Γιώργος Τσαπουρνιώτης– Αγαπώ τον τόπο που μεγάλωσα και ζω, τον τόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Βλέποντας την απαξίωση στην οποία έχει επέλθει ο Δήμος μας τα τελευταία αυτά χρόνια και μετά από πολύ προβληματισμό και σκέψη αποφασίσαμε μαζί με μία ομάδα ανθρώπων που απαρτίζουν τον συνδυασμό ″Ώρα Ανόδου″ να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα εγκατάλειψης που κυριαρχεί. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν από τους ωραιότερους Δήμους της Ελλάδας, με συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Ο μόνος στόχος είναι να αλλάξουμε την καθοδική πορεία του Δήμου, να τον δούμε να εξελίσσεται. Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών και να ξαναφέρουμε τον Δήμο κοντά στο δημότη. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προοπτικές και τις καλύτερες συνθήκες τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας.

Ματίνα Ρέτσα-Δυο Λόγια τώρα για τα πρόσωπα που απαρτίζουν το συνδυασμό σας.
Γιώργος Τσαπουρνιώτης– Έχω την χαρά και την τιμή να έχω συνοδοιπόρους μου αξιόλογους νέους ανθρώπους με ικανότητες, πυγμή και νέες ιδέες αλλά και μεγαλύτερους ανθρώπους με εμπειρία και γνώση από την ενασχόληση με τα κοινά, που γνωρίζουν την λειτουργία του Δήμου και τις δυσκολίες του. Η Ώρα Ανόδου είναι ένας συνδυασμός μακριά από κομματικούς χρωματισμούς. Είμαστε μία ομάδα πολυσυλλεκτική με σεβασμό στους πολίτες, στον τόπο μας και κυρίως με όρεξη για δουλειά και προσφορά.

Ματίνα Ρέτσα-Ποιες οι προτεραιότητες του συνδυασμού σας εάν εκλεγείτε?
Γιώργος Τσαπουρνιώτης-Γνωρίζω προσωπικά κάθε γωνιά του Δήμου από άκρη σε άκρη. Τα προβλήματα είναι πολλά και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Καταγραφή των προβλημάτων υπάρχει, αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία είναι να ακούσουμε όλους τους δημότες, από τη μεγαλύτερη δημοτική ενότητα μέχρι το μικρότερο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας, κάτι που πραγματοποιείται μέσα από καθημερινές επισκέψεις και επαφές κατά μήκος του Δήμου. Οι δημότες πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο. Εμείς τους θέλουμε δίπλα μας για να συνδιαμορφώσουμε τον Δήμο που μας αξίζει. Αυτό είναι και η βάση του προγράμματος μας.

Ματίνα Ρέτσα-Σε αυτό το σημείο θέλαμε να μας αναφέρετε το πρόγραμμα του συνδυασμού σας. Σε ποιους άξονες θα κινηθεί?
Γιώργος Τσαπουρνιώτης-Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας που θα παρουσιάσουμε σύντομα θα έλεγα ότι είναι ρεαλιστικό.
Βασικό μας στόχος : να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.
Βασικοί άξονες του προγράμματος επιγραμματικά είναι οι εξής:
Έμφαση στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών (Καθαριότητα, ύδρευση, φωτισμός)
Λειτουργία και εκσυγχρονισμός του Δήμου, Εξυπηρέτηση πολιτών.
Οικονομική αναγέννηση, στήριξη τοπικής επιχειρηματικότητας.
Ενίσχυση υποδομών
Ανάδειξη δυνατοτήτων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας στον τομέα του τουρισμού.
Κοινωνική πρόνοια, πολιτισμός, αθλητισμός.

Ματίνα Ρέτσα-Ποιον θεωρείται δύσκολο αντίπαλο από τους υπόλοιπους συνδυασμούς που διεκδικούν το Δήμο?
Γιώργος Τσαπουρνιώτης-Σέβομαι όλους τους υποψήφιους δημάρχους για τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας. Δεν θεωρώ κάποιον δύσκολο αντίπαλο. Δεν θα μπω σε καμία διαδικασία ανόητου ανταγωνισμού, μικροπολιτικής και στείρας αντιπαλότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου