Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Γιώργος Μπουραντάς: Ο κ. Φωτάκης έφερε την Αστυνομία χωρίς λόγο στον ΧΥΤΑ

Τον Μάνο Φωτάκη καταγγέλλει με δημόσια ανάρτησή του ο Γιώργος Μπουραντάς, υποστηρίζοντας ότι έστειλε την Αστυνομία στον ΧΥΤΑ προκειμένου να εμποδίσει τη λειτουργία του σπαστήρα .

Δείτε αναλυτικά τι καταγγέλλει ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκιδέων:
«Ο Μάνος Φωτάκης, διαχειριστής του λατομείου Χαλκίδας «Υιοί Βλ. Σκολίδη», πρώην Αντιδήμαρχος Ν. Αρτάκης και νυν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, με το συνδυασμό του Βασίλη Καθαροσπόρη «Λύση Τώρα», χθες είχε πολύ μεγάλη ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο ο ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας να μη λειτουργεί με τις νόμιμες άδειες.
Η ανησυχία του για το ενδεχόμενο μη τήρησης της νομιμότητας, ήταν τόσο μεγάλη, που αντί να ρωτήσει τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ που είναι ο Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ και να λάβει τις σχετικές απαντήσεις, προτίμησε να κινητοποιήσει την αστυνομία, η οποία αφού έκανε ένα μικρό διάλειμμα από το κυνήγι της παραβατικότητας στην πόλη, του έκανε το χατίρι και έκαναν έφοδο στον ΧΥΤΑ για να συλλάβουν τον υπεύθυνο της εγκατάστασης του κινητού σπαστήρα αδρανών υλικών. Μετά από πολύωρη έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό.
Μήπως η ανησυχία του κ Φωτάκη δεν είναι για την τήρηση της νομιμότητας αλλά για το γεγονός ότι το πάρτι με την προμήθεια χώματος σε υψηλές τιμές για τις ανάγκες του ΧΥΤΑ τελειώνει, αφού η λειτουργία του σπαστήρα θα μειώσει το κόστος λειτουργίας του, αξιοποιώντας τα άφθονα αποθέματα σε υλικά επικάλυψης των απορριμμάτων που υπάρχουν διαθέσιμα και παρέμεναν αναξιοποίητα από τους προηγούμενους διαχειριστές που είχαν την ευθύνη λειτουργίας του;
Μήπως τελικά οι λύσεις για την ορθολογική και οικονομικά επωφελή διαχείριση των δομών του δήμου βρίσκονται μπροστά μας, που όμως για την εφαρμογή τους απαιτείται η ύπαρξη ισχυρής βούλησης;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου