Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Έξω Παναγίτσα: Διαμαρτύρονται γιατί έμειναν εκτός κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Σε ανακοίνωσή του ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Έξω Παναγίτσας διαμαρτύρεται γιατί ο Δήμος Χαλκιδέων δεν ενέταξε την περιοχή στο αίτημα για κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Αναστατοι είναι οι κάτοικοι της έξω Παναγίτσας, και συγκεκριμένα της γειτονιάς πρώην (σχολής οδηγών) οδού Σινδωνιας , Καστανιάς, Κρύο πηγάδι, και Μηλιάς. Ο πρώτος λόγος είναι από τα πλυμμυρικα φαινόμενα, λόγω των συχνών βροχοπτωσεων ,όπου τα σπίτια τους είναι κυριολεκτικά χωμένα μέσα στα νερά, με όλες τις συνέπειες στατικότητας, των κατοικιών τους, και θέματα υγείας.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι παρ ότι η δημοτική αρχή, αιτήθηκε από την περιφέρεια να κυρηχθουν περιοχές σε Έκτακτη Ανάγκη, η περιοχή της έξω Παναγίτσας είναι ΕΚΤΌΣ. 
Στα τέλη Ιανουαρίου ο Σύλλογος μας συνεργάστηκε άψογα με την αντιδημαρχια Έργων και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο Θανάση Τριανταφύλλου, και έγινε έργο βελτίωσης απορροής υδάτων, κάνοντας καθαρισμό του καναλιού με εκσκαφέα, και τοποθετώντας προκατασκευασμένους τσιμεντενιους σωλήνες μεγάλης διαμέτρου . Παρατηρούμε σε όλες τις ανακοινώσεις του Δήμου δεν αναφέρεται καθόλου η Έξω Παναγίτσα.
Κάνουμε έκκληση στο Δήμου, να επανέλθει στο αίτημα προς την Περιφέρεια, με την περιοχή μας ΕΝΤΟΣ.
Παρακαλούμε τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από την περιοχή μας και όχι μόνο να κάνουν το ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ.
Τα ΜΜΕ να προβάλλουν το αίτημα μας ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου