Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Κ. ΜΠΕΖΙΑΝΗΣ : "Πιστεύω πως δεν υπάρχουν συνοικίες α΄ και β΄ κατηγορίας"


Πιστεύοντας στην αρχή ότι ο Δήμος οφείλει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πολίτη κάθε συνοικίας, καταθέτω τις προτάσεις μου τις οποίες θεωρώ ότι η Δημοτική Αρχή μπορεί να κάνει θεσμούς.


ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
·        Να οριστούν υπεύθυνοι ανά συνοικία για την άμεση καταγραφή των θεμάτων που προκύπτουν σε κάθε περιοχή.
·        Να οριστούν γραμμές επικοινωνίας για την άμεση και ανεμπόδιστη επαφή του πολίτη με το Δήμο.
·        Οι υπεύθυνοι να βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με  πολίτες, συλλόγους, υπεύθυνους παιδικών σταθμών και σχολείων. Στόχος ο εντοπισμός και η επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας χωρίς χρονοτριβές και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
·        Συνεργαζόμενοι με την Εκκλησία, τις διευθύνσεις των σχολείων, τα συμβούλια των συλλόγων ανά περιοχή, θα εντοπίζουν οικογένειες με προβλήματα, ώστε να μπορεί ο Δήμος να βοηθήσει ανάλογα με την περίπτωση.
·        Οι υπεύθυνοι θα συνδράμουν μαζί με αρμόδιους φορείς ανά συνοικία στη διοργάνωση και διεξαγωγή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά και εθελοντικών δράσεων.
ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ και ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
·        Για την παροχή ιατρικής υποστήριξης, νοσηλευτικής φροντίδας ή συμβουλευτικής να οριστεί από το Δήμο ο «Γιατρός της Συνοικίας», ο οποίος  σε συγκεκριμένη ημέρα, χώρο και χρόνο θα παρέχει τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη.
·        Στην υπηρεσία της συνοικίας μπορούν να τεθούν και μερικά μέσα μεταφοράς του Δήμου για τη μετακίνηση, σε έκτακτες περιπτώσεις, ασθενών οι οποίοι, ασφαλώς, δε χρήζουν διακομιδής με ασθενοφόρο.
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑ
·        Θεωρώ ότι τα  Δημοτικά Συμβούλια μπορούν να συνεδριάζουν μία φορά, τουλάχιστον, το χρόνο στη συνοικία παρουσία των πολιτών. Με την πρόταση αυτή δεν αναβαθμίζεται μόνο ο ρόλος του πολίτη, αλλά του δίνεται και το ερέθισμα ενασχόλησης με τα κοινά στο πλαίσιο του Δήμου.
   Πιστεύω πως δεν υπάρχουν συνοικίες α΄ και β΄ κατηγορίας. Ζωντανή συνοικία σημαίνει ζωντανή πόλη. «ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ» και για την αναβίωση της γειτονιάς!

Εσείς θέλετε – Εμείς μπορούμε!

*Ο Κ. ΜΠΕΖΙΑΝΗΣ ειναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ του Βασίλη Καθαροσπόρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου