Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Βασίλης Καθαροσπόρης: « Στα Φύλλα συντελέστηκε ένα ιστορικό έγκλημα εις βάρος της οικείας του ναυάρχου Μιαούλη»


Ο επικεφαλής του κινήματος ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ και ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Καθαροσπόρης επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου τα Φύλλα και συγκεκριμένα την οικεία Μιαούλη κατόπιν των καταγγελιών, που έχουν προκύψει από κατοίκους και φορείς σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού οικήματος. Ο Βασίλης Καθαροσπόρης συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι το μέγεθος των παραλείψεων, των αστοχιών και των λαθών, που πραγματοποιήθηκαν κατά την εκτέλεση του έργου αναστήλωσης της οικείας Μιαούλη στα Φύλλα.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Καθαροσπόρης τόνισε, πως η οικεία του ήρωα ναυάρχου έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το 1958. Μάλιστα, όσον αφορά τη μελέτη του έργου, που έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού και "πέρασε" και από το Δημοτικό Συμβούλιο προέβλεπε να συντηρηθούν όλα τα αυθεντικά μορφολογικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία της οικείας και δη ως προς τις όψεις το σύνολο σχεδόν της λιθοδομής της πρόσοψης και μεγάλα τμήματα της λιθοδομής της ανατολικής και νότιας όψης. Ο Βασίλης Καθαροσπόρης επισήμανε, πως με βάση αυτή τη μελέτη δημοπρατήθηκε το έργο και είναι απορίας άξιο, πως συνεχίζονται οι εργασίες στο χώρο, όταν έχει ακυρωθεί πλέον η στατική και αρχιτεκτονική μελέτη του έργου.


Ο επικεφαλής του κινήματος αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα και στη σημερινή του συνέντευξη στο Ράδιο 1 και στο δημοσιογράφο Μάνο Παπαμακάριο. Ο Βασίλης Καθαροσπόρης ανέφερε χαρακτηριστικά, πως και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να θέλει να ασκήσει αντιπολιτευτική κριτική, αλλά ρωτώντας για να λάβει ουσιαστικές απαντήσεις παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από τη μέχρι πρότινος κατάσταση της οικείας και τη σημερινή κατάσταση ρωτώντας, αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και τονίζοντας, πως αν η αρχαιολογία είναι σύμφωνη καλώς έπραξαν.

Καταλήγοντας, ο Βασίλης Καθαροσπόρης επισήμανε, ότι δεν έλαβε ποτέ επίσημη απάντηση και η αρχαιολογία δεν έχει συμφωνήσει για τη κατεδάφιση της ιστορικής οικείας Μιαούλη. «Κατά τη γνώμη στα Φύλλα συντελέστηκε ένα ιστορικό έγκλημα, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία αλλά και εθνικά. Έχουμε δει παγκοσμίως να αναστηλώνονται και να αποκαθίστανται κτίρια, που είναι κουφάρια και να μεταμορφώνονται σε κοσμήματα. Στα Φύλλα όχι απλά δεν συντελέστηκε το αυτονόητο αλλά διαπράχθηκε και ένα ιστορικό έγκλημα» υπογράμμισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου