Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Λαογραφικό Μουσείο στο Αφράτι με τη στήριξη του Δήμου Χαλκιδέων

Στην προσπάθεια να διασωθούν οι θησαυροί του λαϊκού μας πολιτισμού, εντάσσεται η πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Αφρατίου “Η Άμπελος”, που ξεκίνησε με τη στήριξη του Δήμου Χαλκιδέων, την ίδρυση και λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου.

Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, έγινε με την παραχώρηση από τον Δήμο Χαλκιδέων στον Εκπολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Αφρατίου της διαχείρισης κτιρίου, που διαμορφώθηκε για άσκηση πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων.
Σε συνάντηση που είχε την Κυριακή 31 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του Συλλόγου για τις πρωτοβουλίες και τις σημαντικές μέχρι τώρα προσπάθειες, προκειμένου να δημιουργηθεί το Λαογραφικό Μουσείο.
Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν αρκετές οικογένειες, που προσέφεραν είδη από τον λαϊκό πλούτο της περιοχής και έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια να συνεχιστεί η παράδοση και να μην κοπεί η αλυσίδα, που δένει το χθες με το σήμερα και το αύριο.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης συνεχάρη τους ανθρώπους του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Αφρατίου, καθώς και τους κατοίκους, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για ίδρυση και λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου, με σκοπό τη διάσωση, φύλαξη και διατήρηση της ιστορίας του τόπου.
Τόνισε ακόμη ότι ο Δήμος Χαλκιδέων θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου