Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Κώστας Μαρκόπουλος- Επιστολή, Συναίνεσης και Συνεργασίας προς τους Υποψ. Δημάρχους Χαλκίδας

Ο πρ. Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, σήμερα έστειλε Επιστολή, Συναίνεσης και Συνεργασίας, σε όλους τους Υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Χαλκιδέων.

Στην Επιστολή του τονίζει, ότι η πόλη της Χαλκίδας έχει ανάγκη από τολμηρή Δημοτική Αρχή, που θα πάρει κρίσιμες αποφάσεις και θα απαιτήσει από την επόμενη κυβέρνηση λύσεις, που θα αλλάξουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών.
Η Χαλκίδα έχει απόλυτη ανάγκη ενός οραματικού σχεδίου δεκαετίας, που θα προσυπογράψουν όλες, ή τουλάχιστον οι περισσότερες παρατάξεις και που θα υποβληθεί στην επόμενη κυβέρνηση σαν καθολικό αίτημα.
Τέλος, ο πρ Υπουργός, Προσωπικά δεσμεύετε να βοηθήσει την οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή, που θα εκλεγεί την αυριανή ημέρα, σε μια νέα πολιτική και κυβερνητική πραγματικότητα που έρχεται.

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΖΗΤΑ ΤΟΛΜΗΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ…!!!

Όσοι ζουν στην πόλη της Χαλκίδας, αλλά και όσοι την βιώνουν, μέσα από την δουλεία τους, προφανώς εκνευρίζονται η απογοητεύονται από την τραγική στασιμότητα που πρακτικά είναι οπισθοδρόμηση.

Κυρίες και Κύριοι Υποψήφιοι Δήμαρχοι της πόλης.

Σε 12 εβδομάδες, μια νέα Δημοτική αρχή θα αναλάβει την πόλη της Χαλκίδας.

Έχει ενδιαφέρον, η ανθρωπογεωγραφία των υποψηφίων που σταδιακά ανακοινώνεται από όλους τους συνδυασμούς.
Είναι όμως απογοητευτικό, ότι η μέχρι σήμερα, η αναμέτρηση γίνεται χωρίς ουσιαστικές προτάσεις και χωρίς έναν νέο σχεδιασμό για την πόλη, που θα εγγυάται αλλαγή συνθηκών για πολίτες και επισκέπτες.

Κυρίες και Κύριοι Υποψήφιοι Δήμαρχοι της πόλης της Χαλκίδας.

Η πόλη, έχει διαχρονικά άλυτα ζητήματα και η απόσταση από τις άλλες πρωτεύουσες νομών όλο και μεγαλώνει εφιαλτικά.
Απαριθμώ ¨10¨ πολύ σοβαρά ζητήματα, που δεν έκαναν βήμα προόδου τα τελευταία χρόνια. Ασφαλώς δεν είναι τα μόνα.
Κυκλοφοριακό που καταδυναστεύει το κέντρο και κάνει την ζωή των πολιτών αφόρητη.
Αγορά της Χαλκίδας, 12 χρόνια άλυτο ζήτημα. Είναι δυσφήμιση για την πόλη.
Οδοποιία, άθλια στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης, με επικίνδυνες παγίδες και μηδενική φροντίδα για άτομα με ειδικές ικανότητες.
Σκουπίδια και ΧΥΤΑ, σε απόσταση μέτρων από σπίτια.
Νεκροταφείο ανενεργό, σε άθλια κατάσταση μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή (Αγ. Ιωάννης).
Ανεξέλεγκτη διαβίωση κοινωνικών ιδιόρρυθμων κοινωνικών ομάδων, που συχνά, όχι πάντα, είναι παραβατικοί.
Κλειστό παραδομένο νέο Νοσοκομείο εδώ και 3 χρόνια.
Γήπεδο ποδοσφαίρου ημικατεστραμμένο και ακατάλληλο για αγώνες παρά το γεγονός ότι είναι από τα ελάχιστα στα βαλκάνια με 10 κουλουαρ στίβου.
Κτίρια ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής, ακατάλληλα πλέον για τις σύγχρονες ανάγκες.
Πολιτιστική δραστηριότητα που σχεδόν σε επίπεδο Δήμου, μονοπωλεί το Καρναβάλι. Δεν υπάρχουν άλλες πρωτοβουλίες ούτε σχεδιασμός που να κάνει την πόλη μαγνήτη διαχρονικό.

Ασφαλώς υπάρχουν και πολλά αλλά σημαντικά, όπως η ανάδειξη της Αρχαίας Αυλίδας, η τελειοποίηση τους φράγματος του Λήλα , η πρόκληση του ΔΑΡΙΓΚ και του Δημόκριτου (δεν έχει σημασία η ιδιοκτησία, σημασία έχει η θέση και η πίεση του Δήμου) κλπ.

Η πόλη της Χαλκίδας έχει ανάγκη από τολμηρή Δημοτική Αρχή, που θα πάρει κρίσιμες αποφάσεις και θα απαιτήσει από την επόμενη κυβέρνηση λύσεις, που θα αλλάξουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Δυστυχώς το μοντέλο που έχουμε βιώσει 10 χρόνια τώρα είναι Δήμαρχος-Διαχειριστής της καθημερινότητας. Κι αυτό με φτωχά αποτελέσματα. Καμία κυβέρνηση, δεν έχει αισθανθεί πίεση από κανέναν Δήμαρχο. Ούτε ποτέ η Χαλκίδα έχει αναζητήσει συμμάχους στο πολιτικό σκηνικό, από όλα τα κόμματα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, για να δοθούν τελεσίδικες λύσεις. Τα πάντα τα καλύπτει ένας καπνός πολιτικάντικης διαχείρισης και απογοητευτικού μικρομεγαλισμού, που παραπέμπει σε μοντέλα παλαιοτέρων δεκαετιών. Και βέβαια αποτέλεσμα αυτής της συνταγής είναι πάντα η αποτυχία.

Η Χαλκίδα έχει απόλυτη ανάγκη ενός οραματικού σχεδίου δεκαετίας, που θα προσυπογράψουν όλες, ή τουλάχιστον οι περισσότερες παρατάξεις και που θα υποβληθεί στην επόμενη κυβέρνηση σαν καθολικό αίτημα. Ας είναι οι ανταγωνισμοί στην ταχύτητα υλοποίησης η στην ποιότητα και την διαφάνεια η ότι άλλο προκύψει. Όμως αν τώρα δεν ληφθούν αποφάσεις η πόλη αυτή δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι καλύτερο από αυτό που είναι τώρα. Και για έναν ακόμα λόγο. Διότι τα Ευρωπαϊκά κονδύλια μειώνονται σταδιακά, ειδικά για τις υποδομές.

Η πρόσκληση – πρόκληση μου, σε όλους είναι προφανής. Είναι ειλικρινής. Είναι μετάφραση όσων ακούω από τους πολίτες.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου