Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Καλούμε την Αντι- Περιφέρεια Ευβοίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να λύσει άμεσα το πρόβλημα


Ανακοίνωση-κάλεσμα προς την Αντιπεριφέρεια βγήκε από τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων Χαλκίδας για την μεταφορά των μαθητών του Λυκείου Αυλίδας.

Δείτε την ανακοίνωση που προκάλεσε το δημοσίευμα μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι μαθητές  της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης  έχουν  δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς  από το σπίτι  προς το σχολείο και από το σχολείο προς το σπίτι τους. 

Η εφαρμογή της  νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (υπ αρ  50025/2018) καταστρατηγεί  αυτό το δικαίωμα των παιδιών του Γυμνασίου και  Λυκείου Αυλίδαςτων κοινοτήτων Παντειχίου – Καλοχωρίου και Φάρου Αυλίδας καθώς ταενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να επιβιβάζονται στα σχολικά λεωφορεία που εκτελούν τη διαδρομή αυτή.

Καλούμετην Αντι- Περιφέρεια   Ευβοίας να αναλάβει   τις ευθύνες  της και να λύσει άμεσα το πρόβλημα, καθώς η πεζή μετακίνηση των μαθητών προς και από το σχολείο εγκυμονεί  κίνδυνους  αφού δεν διασφαλίζεται η «ασφαλέστερη ενδεδειγμένη πεζή διαδρομή του τόπου κατοικίας των μαθητών από την είσοδο της σχολικής μονάδας στην οποία φοιτούν» (εγκύκλιο υπ. Εσωτ.  Αρ.Πρωτ.4959/24-01-2019).
       
Τα προβλήματα της μεταφοράς  των μαθητών  -που δεν αφορούν μόνο στο Λυκείου Αυλίδας αλλά και στο Μουσικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Χαλκίδας - θα πρέπει να λύνονται πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και  να μην αναγκαζονται οι γονείς  να αναζητούν τους  αρμόδιους  τηςΠεριφέρειας για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα ή να επιβαρύνονται οικονομικά  για τη μεταφορά του παιδιού τους στο σχολείο.
·      Να αποσυρθεί η νέα ΚΥΑ που καταργεί το δικαίωμα της δωρεάν και χωρίς  όρους και  προϋποθέσεις μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο τους.

·       Να δημιουργηθεί άμεσα, ενιαίος και δημόσιος φορέας μεταφοράς των
μαθητών.

  ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου