Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΜΑΣΙΟΥ Ηταν θέμα χρόνου η ...καταστροφή λόγω κακοτεχνιών!! (ιστορικό)

Αν και από πολλά χρόνια πρίν ειχαμε αποκαλύψει του "τι ακριβώς έχει συμβεί" κανείς δεν ..συγκινήθηκε!!

Το λιμάνι του Κυμασίου καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και αυτό δεν ειναι αποτέλεσμα των ανέμων και των κυμάτων αυτής της κακοκαιρίας. αφού από την ημέρα της κατασκευής του ειχε σοβαρά προβλήματα κακοτεχνιών με την ανοχή της επιβλέπουσας υπηρεσίας και των επιβλέπόντων μηχανικών και της τότε πολιτικής ηγεσίας της Νομαρχίας!!


"εδω φαίνεται η ποιότητα κατασκευής της υποδομής του έργου"

Εργο επί εποχής Θανάση Μπουραντά, που άλλαξε την αρχική μελέτη και από αυτό το σημείο άρχισαν τα προβλήματα. Μοναδικό λιμάνι παγκοσμίως που χωριζόταν υψομετρικά σε δύο επίπεδα(!!) με σκαλοπάτι στη μέση και ράμπα!




ο τότε Γ.Γ Ναυτιλίας κος Μουτζούρης στο Κυμάσι λόγω των προβλημάτων που ειχαν εμφανιστεί
Ηδη το λιμάνι είχε αρχίσει να βυθίζεται στην άκρη του, κάτι που ήταν εν γνώση των υπηρεσιών της τότε Νομαρχίας (Κασιώνης-Πολίτης) όμως δεν έγινε τίποτα και οι επόμενες Περιφερειακές Αρχές "παρέλαβαν" το έργο σαν να μην ...έτρεχε τίποτα, αντί να υποχρεώσουν την ανάδοχο εταιρεία να επιδιορθώσει με δικές της δαπάνες τις κακοτεχνίες!!




Από το 2013 ο Κ. Κουλουρίδης  περιφερειακός σύμβουλος, αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  Οργανισμού Λιμένος είχε δηλώσει στο Περιφερειακό συμβούλιο του Περγαντά:"ΣΤα λιμάνια στους Ωρεούς και το Κυμάσι υπάρχουν κακοτεχνίες και η μελέτη είναι «απαράδεκτη. Αν τα λιμάνια περάσουν στον Οργανισμό Λιμένος, εγώ δεν τα παραλαμβάνω», είπε στη συνεδρίαση. 
Μάλιστα ο Κ. Κουλουρίδης αποκάλυψε "ότι όταν έφτασαν στο Κυμάσι, το λιμάνι είχε 8 μποφόρ, δεν μπορούν να υποδεχθούν πλοία. Αυτά τα λιμάνια για να τελειώσουν, θέλουν άλλα 2 εκ. ευρώ. Το ένα είναι χειρότερο από το άλλο…» είπε καταλήγοντας…

Ηδη από τον περ. Οκτώβρη ειχαν φανεί τα μερομήνια, αλλά στον ΟΛΝΕ ..αγρόν ηγόραζαν!!



Ηταν θέμα χρόνου να επέλθη η καταστροφή....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου